kylling
Superenkel kylling tikka masala
Kylling tikka masala er perfekt å servere hvis du har lyst på en varm og mettende middag med masse gode smaker. Vår versjon tar heldigvis ikke kjempelang tid å lage.

30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til krydderpaste til sausen:
3feddfinhakket hvitløk
4cmfersk revet ingefær
en halvstkfinhakket rød chili
en halvstkfinhakket grønn chili
10stkusaltede cashewnøtter
en halvtschilipulver
en halvtsmalt spisskummen
1tsmalt koriander
1tsgurkemeie
en halvtsmalt muskat
en halvtsmalt kanel
en fjerdedeltsmalt nellik
en halvtsmalt pepper
1tssalt
Dette trenger du til masalasaus:
4ssnøytral olje
1stkfinhakket løk
1stkspisspaprika (rød, finhakket)
2bokserkokosmelk
1bokshakkede tomater
600gkyllingbryst (gjerne økologisk)
Dette trenger du som tilbehør:
3dlbasmatiris
1pottefrisk koriander
2stklime (i båter)
Fremgangsmetode
Start med å lage krydderpasten. Støt hvitløk, ingefær, chili og nøtter til en paste og bland med de tørre krydderne.
Lag masalasausen. Ha olje i en panne. Tilsett løk og paprika. Stek dette på medium varme i ca 5 minutter, mens du rører ofte.
Tilsett krydderpasten. Stek videre i 5 minutter mens du fortsetter å røre.
Hell på kokosmelk og tomater og la dette småputre i ca 10 minutter.
Skjær kyllingen i store stykker og legg dem i sausen. La kyllingbitene trekke i sausen til de er gjennomvarme. Du kan også velge å grille hele kyllingbryst og servere dem til sausen.
Kok ris som anvist på pakken.
Dryss masse koriander over gryteretten rett før servering. Server med ris og limebåter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆