kylling
Thai kyllingfilet i ovn
Hiv alle ingrediensen i en form, smell den inn i ovnen, og dekk bordet eller sett på en klesvask mens middagen lager seg selv.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 gkyllingfilet
3 stkrødløk
1 stkpurreløk
1 bokskokosmelk
1 boksmatyoghurt (evt. crème fraîche eller ekstra boks kokosmelk)
2 tspaprikakrydder
2 ssred curry paste
2 tskarrikrydder
1 tshvitløkskrydder
1 tssalt og pepper (smak til)
1 tsmaisenna (om nødvendig)
1 håndfullpeanøtter
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 grader. Kutt kyllingfiletene i passelige biter og legg i en ildfast form sammen med grønnsakene.
Miks sammen resten av ingrediensene i en liten kjele og la det få et oppkok. Smak til om du ønsker sausen mildere eller sterkere, juster med litt maisennajevning om du vil ha den fyldigere.
Hell over formen og stek midt i ovnen i 25-30 minutter.
Dryss over litt peanøtter og urter rett før servering. Server gjerne med salat og ris.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆