kylling
Thai Laab Gai
En thailandsk favoritt med krydret kyllingkjøttdeig, lime og urter. Lett å lage, lett å like, og perfekt å servere til enten ris eller i salatblader.

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400gCoop Kyllingkjøttdeig
en halvtscayennepepper
1stkrødløk
2stkvårløk
1stkrød chili
2stklime (kun saften)
4tsfiskesaus
2tsbrunt sukker
10stkfriske mynteblader
2sshakket koriander
1stkhjertesalat
1ssolje til steking
Fremgangsmetode
Varm litt olje i en steke- eller wokpanne, og stek kyllingkjøttdeigen på middels høy varme. Hakk den opp underveis, og la den bli gjennomstekt og saftig. Krydre med cayennepepper.
Finhakk rødløk, og del vårløk og rød chili i tynne skiver.
Tilsett rødløk, vårløk og chili. Fres i 1-2 minutter.
Bland inn limesaft, fiskesaus og brunt sukker. Smak til for å finne en god balanse mellom syrlig, salt og litt søtt.
Ta pannen av varmen, og rør inn koriander og mynte.
Server Laab Gai i sprø salatblader som små «wraps».
Tips!
Thai Laab Gai er en klassisk thailandsk rett. Ole Sirnes har valgt å servere den i salatblader, men den smaker like godt med jasminris eller i tortillalefser.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆