Til hovedinnhold
kylling

Thai Laab Gai

En thailandsk favoritt med krydret kyllingkjøttdeig, lime og urter. Lett å lage, lett å like, og perfekt å servere til enten ris eller i salatblader.

Thai laab gai, krydret kyllingkjøttdeig servert i salatblader, på hvit asjett på rødstripet kjøkkenhåndkle. Skal med ris i bakgrunnen.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gCoop Kyllingkjøttdeig

en halvtscayennepepper

1stkrødløk

2stkvårløk

1stkrød chili

2stklime (kun saften)

4tsfiskesaus

2tsbrunt sukker

10stkfriske mynteblader

2sshakket koriander

1stkhjertesalat

1ssolje til steking

Fremgangsmetode

Varm litt olje i en steke- eller wokpanne, og stek kyllingkjøttdeigen på middels høy varme. Hakk den opp underveis, og la den bli gjennomstekt og saftig. Krydre med cayennepepper.
Finhakk rødløk, og del vårløk og rød chili i tynne skiver.
Tilsett rødløk, vårløk og chili. Fres i 1-2 minutter.
Bland inn limesaft, fiskesaus og brunt sukker. Smak til for å finne en god balanse mellom syrlig, salt og litt søtt.
Ta pannen av varmen, og rør inn koriander og mynte.
Server Laab Gai i sprø salatblader som små «wraps».

Tips!

Thai Laab Gai er en klassisk thailandsk rett. Ole Sirnes har valgt å servere den i salatblader, men den smaker like godt med jasminris eller i tortillalefser.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen