kylling
Vestafrikansk peanøttsuppe med kylling
Liker du peanøttsmør og kylling kommer du til å elske vestafrikansk kyllingsuppe. Den er smakfull, mettende og rimelig, og passer perfekt både som spenstig familiemiddag og som eksotisk festmat til hele vennegjengen.

30min / 15t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
200gjasminris
1ssrapsolje
1stkrødløk (i ringer)
1stkrød paprika ( i strimler)
2feddrevet hvitløk
4cmrevet ingefær
1sstomatpuré
1tsspisskummen
en halvtschilipulver
en halvtsmalt kanel
1bokskokosmelk
4dltomat passata (eller 1 boks hakkede tomater)
5dlkyllingkraft
5ssPeanøttsmør (grovt, gjerne økologisk)
2stkkyllingfileter (i tynne skiver)
1ssolje til steking
1dæsjsalt og pepper
100gbabyspinat
1stklime (saften)
en halvtssalt
50gsalte, grovhakkede peanøtter
2ssgrovhakket koriander
1stklime (i båter)
Fremgangsmetode
Kok risen som anvist på pakningen.
Varm opp olje i en stor kasserolle på middels sterk varme. La løk og paprika surre under omrøring i ca. 5 minutter til grønnsakene er møre.
Rør inn hvitløk, ingefær, tomatpuré og krydder og la det surre ca. 1-2 minutter.
Hell over kokosmelk, tomat passata og kraft. Rør inn peanøttsmør og kok opp. La suppen småkoke mens resten tilberedes.
Skjær kyllingfiletene i tynne skiver eller strimler. Krydre med litt salt og pepper.
Varm opp olje i en stekepanne på ganske sterk varme og stek kyllingskivene til de har fått farge og er gjennomstekt.
Rør spinatbladene inn i suppa når det nærmer seg servering. Smak til med limesaft og salt. Server peanøttsuppa toppet med grovhakkede peanøtter, fersk koriander, kylling og ris.
Tips! Hvis du ønsker en kjøttfri peanøttsuppe bytter du bare ut kyllingkraften med grønnsakskraft og erstatter kyllingfileten med søtpotet. Det tar omtrent like lang tid. Bare pass på at grønnsakene er møre før suppa serveres.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆