Til hovedinnhold
pølser

Julepølse med currykrydret gresskar og hvitløksstekt brokkolini

Julepølse kan brukes som mer enn bare tilbehør til ribba! Lag en deilig førjulsmiddag med spennende smaker, med vår prisvinnende Smak* Julepølse, currykrydret gresskar og hvitløksstekt brokkolini!

Julepølse med currykrydret gresskar og hvitløkstekt brokkolini servert på svart tallerken med mangochutney, granateplekjerner og skivede mandler.

45min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

400gSmak* julepølse

2tssmør til steking

Currykrydret gresskar:

800ggresskar (fks flaskegresskar, Hokkaido eller muskatt-gresskar)

1ssnøytral olje

1sscurrypulver

en fjerdedeltscayennepepper

en fjerdedeltssalt

Hvitløksstekt brokkolini:

250gbrokkolini

2feddhvitløk

en halvtssalt

2tssmør til steking

Til servering:

1håndfullgranateplefrø

1håndfullskivede mandler

1glassmangochutney

Fremgangsmetode

Currykrydret gresskar

Vask og tørk gresskaret godt, og skjær i båter med skallet på.
Legg på bakepapirkledd stekebrett, pensle med olje, og strø over currypulver, cayenne og salt.
Stek på 180 grader i 20 minutter, snu båtene og stek i ca. 20 minutter til.

Hvitløksstekt brokkolini

Skyll og rens brokkolini, og tørk godt av.
Smelt smør over medium varme i en panne, og stek brokkolinien et par minutter på hver side. Finhakk hvitløk, dryss over brokkolinien og stek i et par minutter til. Smak til med salt.

Julepølse

Del julepølsen i biter og fjern skinnet.
Smelt smør i en panne, og stek julepølsene på medium varme til de er gylne. Skru ned varmen til lav, sett på lokk, og la steke til pølsene er gjennomvarme.

Servering

Rist de skivede mandlene i tørr panne på medium varme til de får litt farge.
Servér med currykrydret gresskar, hvitløksstekt brokkolini, et dryss granateplefrø, skivede mandler og mangochutney.

Andre relevante oppskrifter