Til hovedinnhold
pølser

Julepølse med honningglaserte rotgrønnsaker

Det er flest hverdager, også i adventstiden. Stekt julepølse med deilig tilbehør er kanskje noe av det enkleste og beste du kan lage til middag akkurat nå.

Julepølse med honningglaserte rotgrønnsaker servert på hvit tallerken på dekket middagsbord. Turkis stekepanne med honningglaserte rotgrønnsaker i bakgrunnen.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

600gjulepølse

1sssmør til steking

1ssrapsolje til steking

Honningglaserte rotgrønnsaker:

2stkgulrøtter

2stkpastinakk

en halvstkkålrot

2stkrødløk

2stkepler

1ssflytende honning

1sssmør

1stilkfrisk rosmarin

1tsflaksalt

1ssrapsolje til steking

Fremgangsmetode

Skrell gulrot, pastinakk og kålrot og del i omtrent like store biter.
Kok rotgrønnsakene møre i lettsaltet vann. Hell deretter av kokevannet og damp dem tørre. Sett til side.
Skrell rødløk og del i båter. Stikk ut kjernehus på eplene og del i båter. Det er ikke nødvendig å skrelle eplene.
Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme og stek løkbåtene så vidt møre.
I en annen stekepanne, varm opp smør og rapsolje på middels sterk varme.
Fjern skinnet på pølsa og del på skrått i passe store munnfuller. Stek pølsebitene til de får en fin stekeskorpe og er gjennomvarme.
Øk temperaturen på stekepannen med løken. Tilsett eplebåter, de kokte rotgrønnsakene, honning, smør og rosmarin. Stek raskt til grønnsakene og eplebåtene begynner å få litt farge. Smak til med flaksalt.

Tips!

Server med kokte poteter, potetmos eller potetlomper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen