Til hovedinnhold
pølser

Julepølse med stekte epler og rødkålkompott

Julepølse med stekte epler og rødkålkompott er nydelig tilbehør til juleribba, men er også en enkel og smakfull førjulsmiddag!

Julepølse med stekte epler og rødkålkompott servert på lys trefjøl med fiken, friske urter, og granbar til pynt. Liten hvit skål med rødkålkompott på siden.

50min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Julepølse med stekte epler:

600gjulepølse

2stksyrlige epler

8stksvisker

4stktørkede fiken

2stilkerfersk rosmarin

2sssmør til steking

Rødkålkompott:

600grødkål

2stkrødløk

2sssmør

2dltranebærjuice (eller eple-/appelsinjuice)

4stkhel nellik

2ssripsgelé

2ssbalsamicoeddik

4sssukker

1tssalt

en halvtspepper

Fremgangsmetode

Rødkålkompott

Skjær rødløk i tynne båter og finsnitt rødkål.
Smelt smør i stor kasserolle på middels sterk varme. Stek løk og kål forsiktig i 10 minutter under jevnlig omrøring, til løken er blank og kålen har falt litt sammen.
Tilsett juice, nellik, ripsgelé, balsamicoeddik og sukker. Rør om og la kompotten surre videre i 45-50 minutter til rødkålen er helt mør og væsken nesten har fordampet helt.
Smak til med salt og pepper før servering.

Julepølse med stekte epler

Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme. Fjern skinnet på julepølsen og stek til den er gjennomvarm og har fin stekeskorpe.
Del eplene i tykke båter og del fikenene i to.
Stek eplebåter, fiken, svisker og rosmarin i stekepanna sammen med pølsebitene til alt er gjennomvarmt.

Tips!

Rødkålkompotten kan lages dagen før, og oppbevares i kjøleskapet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen