pølser
Julepølse med stekte epler og rødkålkompott
Julepølse med stekte epler og rødkålkompott er nydelig tilbehør til juleribba, men er også en enkel og smakfull førjulsmiddag!

50min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Julepølse med stekte epler:
600 gjulepølse
2 stksyrlige epler
8 stksvisker
4 stktørkede fiken
2 stilkerfersk rosmarin
2 sssmør til steking
Rødkålkompott:
600 grødkål
2 stkrødløk
2 sssmør
2 dltranebærjuice (eller eple-/appelsinjuice)
4 stkhel nellik
2 ssripsgelé
2 ssbalsamicoeddik
4 sssukker
1 tssalt
en halv tspepper
Fremgangsmetode
Rødkålkompott
Skjær rødløk i tynne båter og finsnitt rødkål.
Smelt smør i stor kasserolle på middels sterk varme. Stek løk og kål forsiktig i 10 minutter under jevnlig omrøring, til løken er blank og kålen har falt litt sammen.
Tilsett juice, nellik, ripsgelé, balsamicoeddik og sukker. Rør om og la kompotten surre videre i 45-50 minutter til rødkålen er helt mør og væsken nesten har fordampet helt.
Smak til med salt og pepper før servering.
Julepølse med stekte epler
Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme. Fjern skinnet på julepølsen og stek til den er gjennomvarm og har fin stekeskorpe.
Del eplene i tykke båter og del fikenene i to.
Stek eplebåter, fiken, svisker og rosmarin i stekepanna sammen med pølsebitene til alt er gjennomvarmt.
Tips!
Rødkålkompotten kan lages dagen før, og oppbevares i kjøleskapet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆