Til hovedinnhold
pølser

Pannestekt julepølse med rødkålslaw

En coleslaw med rødkål, røstede hasselnøtter og hint av klementin er det perfekte tilbehøret til julepølse, og en spennende vri på den vanlige coleslawen. Elsker du julepølser, er dette førjulsmiddagen for deg!

Pannestekt julepølse med rødkålslaw servert på gullfarget tallerken med et dryss frisk timian på toppen.

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2stkjulepølse

1sssmør

1sssolsikkeolje

Rødkålslaw med hasselnøtter:

1dlhasselnøtter

1stkliten rødkål

2stkgulrøtter

1tsklementinskall

6ssrømme

4ssmajones

2tsdijonsennep

1tssitronsaft

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Rødkålslaw med hasselnøtter

Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Spre hasselnøttene over et bakepapirkledd stekebrett, og stek i ca. 10 minutter.
Gni av skallet, og grovhakk nøttene.
Skjær rødkål i strimler, og riv gulrøttene. Finriv klementinskallet.
Rør sammen rømme, majones, dijonsennep og revet klementinskall.
Vend sammen rødkål, gulrot, hasselnøtter og dressingen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Julepølse

Fjern skinnet fra julepølsene, og del på skrått i mindre snabber.
Varm smør og olje i en panne, og stek til pølsebitene er gylne og gjennomvarme.

Tips!

Servér med potetmos, bakt potet eller hasselbackpoteter!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen