pølser
Pølsegrateng med brokkoli og potet
Poteter og pølser er alltid en favoritt, og når du lager det i form med fløte og ost har du en rask og enkel hverdagsmiddag.

15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
5stkkjøttpølser
1stkløk
2stkhvitløksfedd
800gkokefaste poteter
1sssmør
3dlmatfløte
2dlmelk
3dlrevet Jarlsberg eller annen revet ost
1stkbrokkoli
4stktomater
1klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 210 grader.
Finhakk løk og hvitløk og del potetene i skiver. Fres løk og hvitløk i en kjele med smør til det er mykt, ca. 3 minutter.
Legg i potetskivene og hell over fløte og melk, potetene skal være akkurat dekket. La småkoke under omrøring i ca. 15 minutter.
Vend inn halvparten av osten, og smak til med salt og pepper.
Del brokkoli i biter, pølser og tomater i skiver, og ha alt i en ildfast form. Hell over potetblandingen og topp med revet ost. Stek i ovnen til osten er gyllen, ca. 10-15 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆