pølser
Pølsegrateng med brokkoli og potet
Poteter og pølser er alltid en favoritt, og når du lager det i form med fløte og ost har du en rask og enkel hverdagsmiddag.

15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
5 stkkjøttpølser
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
800 gkokefaste poteter
1 sssmør
3 dlmatfløte
2 dlmelk
3 dlrevet Jarlsberg eller annen revet ost
1 stkbrokkoli
4 stktomater
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 210 grader.
Finhakk løk og hvitløk og del potetene i skiver. Fres løk og hvitløk i en kjele med smør til det er mykt, ca. 3 minutter.
Legg i potetskivene og hell over fløte og melk, potetene skal være akkurat dekket. La småkoke under omrøring i ca. 15 minutter.
Vend inn halvparten av osten, og smak til med salt og pepper.
Del brokkoli i biter, pølser og tomater i skiver, og ha alt i en ildfast form. Hell over potetblandingen og topp med revet ost. Stek i ovnen til osten er gyllen, ca. 10-15 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆