pølser
Pølsegrateng med pasta
Pølsegrateng er en familiefavoritt! Den kan gjøres ferdig kvelden i forveien, settes rett i ovnen når du kommer hjem fra jobb og vips er den ferdig!

15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
600 gkjøttpølser uten skinn
400 gpastaskruer (Ukokte)
2 sssolsikkeolje til steking
1 tssmør til smøring av form
Saus:
3 sssmør
3 sshvetemel
2 feddfinhakket hvitløk
4 dlmelk
1 dlkyllingkraft eller buljong
150 grevet gulost
50 grevet parmesan
200 gfrosne erter
3 stkvårløk
100 gsoltørkede tomater i olje
en halv tstørket oregano
en fjerdedel tstørket chili
Fremgangsmetode
Start med å sette stekovnen på 200˚C.
Kok pastaen al dente, ca. 1 minutt kortere enn anvist på pakken, og sett til side.
Skjær pølsene i skiver og stek lett på begge sider i solsikkeolje. Sett til side.
Saus
Smelt smøret, tilsett hvitløk og la det surre på middels varme i to minutter. Tilsett hvetemel og spe litt etter litt med kyllingkraft og melk. La sausen koke opp mellom hver gang du sper.
Tilsett mesteparten av osten, hold igjen litt til gratinering, og rør den godt inn i sausen. Grovhakk de soltørkede tomatene og vårløken. Tilsett i sausen sammen med ertene, oregano og chili.
Montering og steking
Ha halvparten av pølsene og halvparten av pastaen i gryten du kokte pastaen i. Tilsett halvparten av sausen og rør godt. Tilsett resten av pølsene, pasta og saus og rør igjen.
Hell pølseblandingen i en smurt ildfast form og strø siste rest av ost på toppen. Stek i ca. 15 minutter, til osten er smeltet.
Ta ut av ovnen og server rykende varm, gjerne med en enkel, grønn salat til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆