Provencalsk lammegryte
Lett på lokket og kjenn hvordan den deilige lukten av dampende lammegryte med tomater, grønnsaker, poteter og friske urter sprer seg i rommet. Dette er perfekt søndagsmiddag. Den krever lite arbeid, bare litt koketid.
![provencalsk-lammegryte.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/6Y9WOirw57yaPHI0yZjRrC/af6d04642d346e8187cd266cce2d571b/provencalsk-lammegryte.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
50min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkgul løk ( i biter)
8 feddfinhakket hvitløk
400 ggrytekjøtt av lam
200 gsellerirot (i biter)
4 stkgulrøtter (i biter)
300 ghermetiske tomater
1 lvann
1 stkkjøttbuljongterning
4 ssfersk oregano
2 ssfersk timian
2 ssfersk rosmarin
1 klypesalt og pepper
12 stkamadinepoteter
100 ggrovt salt
Fremgangsmetode
Begynn med å frese løk, hvitløk og kjøtt i en kjele. Tilsett grønnsaker og hermetiske tomater og la det småkoke i 5 minutter.
Tilsett vannet og la det småkoke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.
Smak til med salt og pepper. Tilsett finhakket timian, oregano og rosmarin rett før du serverer.
Legg grovt salt i en ildfast form og ha potetene på toppen, bak dem i ca. 30 minutter til potetene er ferdige.
Del potetene i to og ha dem i kjelen.
Du kan godt skjære potetene i skiver eller terninger og la dem koke med i gryten mot slutten i stedet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆