kjøtt
Reinsdyrfilet med smørstekte kantareller, bacon og gresskarpuré
Ingenting er så godt som reinsdyrfilet med deilig tilbehør! Prøv smørstekt baconsopp og gresskarpuré neste gang du skal servere denne norske delikatessen.
![Reinsdyr med kantareller og tilbehør på bakepapir](/assets/contentful/b26eki8n3vte/PXNCfDto0JNmQLBXbiQic/2a0f814e553a49e88b89c618a5429d64/reinsdyr-med-kantareller-tett-pa-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Gresskarpuré:
2 stkflaskegresskar
1 dlmelk
100 gsmør
Reinsdyrfilet:
800 greinsdyr ytrefilet
salt og pepper
6 stkeinebær (knuste)
2 stkfedd hvitløk
2 stkfrisk timian (kvister)
4 sssmør
4 ssolivenolje
Smørstekte kantareller og bacon:
300 gkantareller (eller annen sopp)
1 pkbacon (i biter)
4 sssmør
1 stilkfrisk rosmarin
salt og pepper
Fremgangsmetode
Gresskarpuré
Del gresskarene i to på langs. Fjern kjernerhuset med en skje. Smør med litt olivenolje og sett i ovnen på 200 grader i ca. 1 time eller til kjøttet er skikkelig mykt.
Skrap ut kjøttet. Ha det over i en blender samme med melk og smør. Kjør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
Reinsdyrfilet
Rull reinsdyrfileten i en blanding av salt, pepper og knuste einebær. Legg hvitløksfedd og timian i pannen for smak.
Stek i smør og olje til du har en fin skorpe på kjøttet. Etterstek i ovnen til ønsket kjernetemperatur; 60 grader gir rosa kjerne. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i delikate skiver.
Kantareller
Stek kantareller og bacon i smør og rosmarin. Smak til med salt og pepper.
Damp brokkolibukettene og server sammen med gresskarpuré, sopp og reinsdyrfilet i tykke skiver.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆