Til hovedinnhold
kjøtt

Reinsdyrfilet med smørstekte kantareller, bacon og gresskarpuré

Ingenting er så godt som reinsdyrfilet med deilig tilbehør! Prøv smørstekt baconsopp og gresskarpuré neste gang du skal servere denne norske delikatessen.

Reinsdyr med kantareller og tilbehør på bakepapir

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Gresskarpuré:

2stkflaskegresskar

1dlmelk

100gsmør

Reinsdyrfilet:

800greinsdyr ytrefilet

salt og pepper

6stkeinebær (knuste)

2stkfedd hvitløk

2stkfrisk timian (kvister)

4sssmør

4ssolivenolje

Smørstekte kantareller og bacon:

300gkantareller (eller annen sopp)

1pkbacon (i biter)

4sssmør

1stilkfrisk rosmarin

salt og pepper

Fremgangsmetode

Gresskarpuré

Del gresskarene i to på langs. Fjern kjernerhuset med en skje. Smør med litt olivenolje og sett i ovnen på 200 grader i ca. 1 time eller til kjøttet er skikkelig mykt.
Skrap ut kjøttet. Ha det over i en blender samme med melk og smør. Kjør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.

Reinsdyrfilet

Rull reinsdyrfileten i en blanding av salt, pepper og knuste einebær. Legg hvitløksfedd og timian i pannen for smak.
Stek i smør og olje til du har en fin skorpe på kjøttet. Etterstek i ovnen til ønsket kjernetemperatur; 60 grader gir rosa kjerne. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i delikate skiver.

Kantareller

Stek kantareller og bacon i smør og rosmarin. Smak til med salt og pepper.
Damp brokkolibukettene og server sammen med gresskarpuré, sopp og reinsdyrfilet i tykke skiver.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit