viltkjøtt
Reinsdyrfilet med smørstekte kantareller, bacon og gresskarpuré
Ingenting er så godt som reinsdyrfilet med deilig tilbehør! Prøv smørstekt kantareller, bacon og gresskarpuré neste gang du skal servere denne norske delikatessen.

1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Reinsdyrfilet:
800greinsdyr ytrefilet
salt og pepper
6stkeinebær (knuste)
2stkfedd hvitløk
2stkfrisk timian (kvister)
4sssmør
4ssolivenolje
Gresskarpuré:
2stkflaskegresskar
1dlmelk
100gsmør
Smørstekte kantareller og bacon:
300gkantareller (eller annen sopp)
1pkbacon (i biter)
4sssmør
1stilkfrisk rosmarin
salt og pepper
Fremgangsmetode
Gresskarpuré
Del gresskarene i to på langs. Fjern kjernerhuset med en skje. Smør med litt olivenolje og sett i ovnen på 200 grader i ca. 1 time eller til kjøttet er skikkelig mykt.
Skrap ut kjøttet. Ha det over i en blender samme med melk og smør. Kjør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
Reinsdyrfilet
Rull reinsdyrfileten i en blanding av salt, pepper og knuste einebær. Legg hvitløksfedd og timian i pannen for smak.
Stek i smør og olje til du har en fin skorpe på kjøttet. Etterstek i ovnen til ønsket kjernetemperatur; 60 grader gir rosa kjerne. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i delikate skiver.
Kantareller
Stek kantareller og bacon i smør og rosmarin. Smak til med salt og pepper.
Damp brokkolibukettene og server sammen med gresskarpuré, sopp og reinsdyrfilet i tykke skiver.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆