kjøtt
Spanske kjøttboller i tomatsaus
Matblogger Nussara avslører sin beste oppskrift på saftige og luftige kjøttboller til tapasbordet.

30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
400gkarbonadedeig
400gsvinekjøttdeig
1stkløk (hakket)
6feddhvitløk (hakket)
2stkegg (lett pisket)
en halvtssalt
en halvtspepper
1tstørket oregano
en halvtschiliflak (evt. kajennepepper)
50gbrød (kuttet i terninger)
1 og en halvdlh-melk
200gbacon
20gristede pinjekjerner
Tomatsaus:
2ssolivenolje
en halvstkgul løk (revet)
1tstomatpuré
2bokserhermetiske hakkede tomater
1klypesukker
salt og pepper
Fremgangsmetode
Tomatsaus
Brun revet løk i pannen med olje på medium varme, tilsett tomatpure og la det surre rundt i pannen i cirka 1 minutt.
Tilsett hermetiske hakkede tomater og smak til med en liten klype sukker, salt og kvernet sort pepper. La sausen putre mens du lager kjøttbollene.
Kjøttboller
Kutt brød i små terninger og legg de i en stor bolle. Hell over H-melk og la brødet stå og trekke til seg all væske. Finhakk løk og hvitløk i mellomtiden.
Bland kjøttdeigene godt sammen med finhakket løk og hvitløk, tørket oregano, chiliflak, salt og pepper. Pisk lett sammen egg og ha i kjøttdeigblandingen. Bland godt igjen.
Etter at brødterningene har trukket til seg all melken, knuses de lett med baksiden av en stor skje slik at det er lettere å blande de inn med kjøttdeigen. Tilsett og bland godt igjen.
Rist pinjekjernene i en varm panne og kutt bacon i terninger. Stek bacon med litt olje til de er gylne. Ha i stekt bacon og ristede pinjekjerner, og bland godt til all ingrediensene er jevnt og fint fordelt i kjøttdeigblandingen.
Form kjøttdeigen til runde kjøttboller på cirka 35 gram hver. Ha smør i en middels varm stekepanne og stek kjøttbollene i cirka 2 minutter på hver side til de har fått en fin og jevn bruning.
Ha kjøttbollene over i tomatsausen, og la dem småputre sammen til kjøttbollene er gjennomstekte og varme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆