spekemat
Dadler med sprø spekeskinke og hjemmelaget dip
Dadler og spekeskinke er den perfekte kombinasjonen av søtt og salt, og passer ypperlig på tapasbordet. Den hjemmelagede dipsausen med asiatiske smaker gjør fingermaten ekstra spennede!

10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
8stkdadler
8skiverspekeskinke
Dipsaus:
4sssoyasaus
4ssriseddik
4sssukker
4sslime
2ssgulrot (finhakket)
2sssjalottløk (finhakket)
2cmingefær
en halvstkrød chili (finhakket)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 °C.
Lag et snitt i dadlene og fjern steinene. Surr en skive spekeskinke rundt hver daddel og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Stek dadlene i ovnene i ca. 10 minutter til spekeskinken er litt sprø.
Bland ingrediensene til sausen og server ved siden av.
Tips!
Topp evt. med friske urter som koriander, basilikum eller persille
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆