Til hovedinnhold
spekemat

Dadler med sprø spekeskinke og hjemmelaget dip

Dadler og spekeskinke er den perfekte kombinasjonen av søtt og salt, og passer ypperlig på tapasbordet. Den hjemmelagede dipsausen med asiatiske smaker gjør fingermaten ekstra spennede!

Dadler med sprø spekeskinke og hjemmelaget dip servert på rund tallerken med små skåler dipsaus og dadler rundt. Liten skjærefjøl med friske urter ved siden av.

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

8stkdadler

8skiverspekeskinke

Dipsaus:

4sssoyasaus

4ssriseddik

4sssukker

4sslime

2ssgulrot (finhakket)

2sssjalottløk (finhakket)

2cmingefær

en halvstkrød chili (finhakket)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 °C.
Lag et snitt i dadlene og fjern steinene. Surr en skive spekeskinke rundt hver daddel og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Stek dadlene i ovnene i ca. 10 minutter til spekeskinken er litt sprø.
Bland ingrediensene til sausen og server ved siden av.

Tips!

Topp evt. med friske urter som koriander, basilikum eller persille

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen