spekemat
Julete bruschetta med whipped feta
Salt spekeskinke, syrlig granateple og herlig fetaostkrem med honning og chili – komboen søtt og salt er helt perfekt på bruschetta til tapasbordet.

12min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1stkbaguette (i skiver)
1skivespekeskinke (per skive)
en halvssgranateplekjerner (per skive)
Whipped feta:
400gfetaost
200gnaturell kremost
100gcréme fraîche
1feddhvitløk (knust)
5sshonning
2sssitronjuice
1tschiliflak
1klypesalt og pepper (smak til)
1ssolivenolje, til steking
Topping til whipped feta:
1tsflytende honning
2tsprovencekrydder
1klypesesamfrø
Fremgangsmetode
Stek baguetten i ovnen etter anvisning på pakken, hvis du bruker halvstekt baguette. Skjær den i skiver.
Kjør romtemperert fetaost, kremost og crème fraîche glatt med stavmikser
Varm olivenolje i en stekepanne og ha i knust hvitløk. Stek den på svak varme til den blir myk. Skru av varmen og ha i honning, sitronjuice og chiliflak. Bland dette med fetakremen og krydre med salt og pepper.
Server fetakremen i en bolle toppet med honning, provencekrydder og sesamfrø.
Ha spekeskinke og fetakrem på baguetteskivene, og topp med granateplekjerner.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆