Til hovedinnhold
spekemat

Julete bruschetta med whipped feta

Salt spekeskinke, syrlig granateple og herlig fetaostkrem med honning og chili – komboen søtt og salt er helt perfekt på bruschetta til tapasbordet.

Julete bruschetta med whipped feta, spekeskinke og granateple servert på lys trefjøl på dekket tapasbord. Liten skål med whipped feta på siden.

12min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkbaguette (i skiver)

1skivespekeskinke (per skive)

en halvssgranateplekjerner (per skive)

Whipped feta:

400gfetaost

200gnaturell kremost

100gcréme fraîche

1feddhvitløk (knust)

5sshonning

2sssitronjuice

1tschiliflak

1klypesalt og pepper (smak til)

1ssolivenolje, til steking

Topping til whipped feta:

1tsflytende honning

2tsprovencekrydder

1klypesesamfrø

Fremgangsmetode

Stek baguetten i ovnen etter anvisning på pakken, hvis du bruker halvstekt baguette. Skjær den i skiver.
Kjør romtemperert fetaost, kremost og crème fraîche glatt med stavmikser
Varm olivenolje i en stekepanne og ha i knust hvitløk. Stek den på svak varme til den blir myk. Skru av varmen og ha i honning, sitronjuice og chiliflak. Bland dette med fetakremen og krydre med salt og pepper.
Server fetakremen i en bolle toppet med honning, provencekrydder og sesamfrø.
Ha spekeskinke og fetakrem på baguetteskivene, og topp med granateplekjerner.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen