spekemat
Spekefat med trollkrem og eggesalat
Et bugnende spekefat passer inn på ethvert koldtbord! Hjemmelaget trollkrem og eggesalat, er deilige tilbehør til spekemat, og sammen med litt flatbrød blir spekefatet komplett!

10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Spekefat:
200gspekeskinke
200gspekepølse
200gviltpølse
200gfenalår
2kurvjordbær
1stkhonningmelon
1posemoreller
1pkflatbrød
Trollkrem:
3stkeggehviter
100gsukker
150gtyttebær
Eggesalat:
4stkegg
en halvdlseterrømme
1tssennep
1 og en halvssdill (finhakket)
1 og en halvsspersille (finhakket)
1stksjalottløk
1klypesalt
1klypepepper
Fremgangsmetode
Trollkrem
Tin tyttebærene, og sett til side.
Pisk eggehviter og sukker stivt, og vend inn tyttebærene til slutt.
Eggesalat
Kok eggene i 7-9 minutter, til de er hardkokte.
Avkjøl og skrell eggene og del dem med en eggedeler på hver side slik at du får små eggeterninger.
Bland seterrømme og sennep, og finhakk dill, persille og sjalottløk. Vend sammen.
Rør inn eggeterningene og smak til med salt og pepper.
Spekefat
Dander spekematen på et fat og la det bli romtemperert før servering.
Del jordbær i to, og honningmelon i skiver. Server flatbrød og hele moreller sammen med spekematen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆