spekemat
Spekefat med trollkrem og eggesalat
Et bugnende spekefat passer inn på ethvert koldtbord! Hjemmelaget trollkrem og eggesalat, er deilige tilbehør til spekemat, og sammen med litt flatbrød blir spekefatet komplett!

10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Spekefat:
200 gspekeskinke
200 gspekepølse
200 gviltpølse
200 gfenalår
2 kurvjordbær
1 stkhonningmelon
1 posemoreller
1 pkflatbrød
Trollkrem:
3 stkeggehviter
100 gsukker
150 gtyttebær
Eggesalat:
4 stkegg
en halv dlseterrømme
1 tssennep
1 og en halv ssdill (finhakket)
1 og en halv sspersille (finhakket)
1 stksjalottløk
1 klypesalt
1 klypepepper
Fremgangsmetode
Trollkrem
Tin tyttebærene, og sett til side.
Pisk eggehviter og sukker stivt, og vend inn tyttebærene til slutt.
Eggesalat
Kok eggene i 7-9 minutter, til de er hardkokte.
Avkjøl og skrell eggene og del dem med en eggedeler på hver side slik at du får små eggeterninger.
Bland seterrømme og sennep, og finhakk dill, persille og sjalottløk. Vend sammen.
Rør inn eggeterningene og smak til med salt og pepper.
Spekefat
Dander spekematen på et fat og la det bli romtemperert før servering.
Del jordbær i to, og honningmelon i skiver. Server flatbrød og hele moreller sammen med spekematen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆