Til hovedinnhold
spekemat

Spekefat med trollkrem og eggesalat

Et bugnende spekefat passer inn på ethvert koldtbord! Hjemmelaget trollkrem og eggesalat, er deilige tilbehør til spekemat, og sammen med litt flatbrød blir spekefatet komplett!

Spekefat med trollkrem og eggesalat servert på mørkt bord med en skål moreller i bakgrunnen. Spekematen er pent dandert, og eggesalaten og trollkremen er i små skåler på fatet.

10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Spekefat:

200gspekeskinke

200gspekepølse

200gviltpølse

200gfenalår

2kurvjordbær

1stkhonningmelon

1posemoreller

1pkflatbrød

Trollkrem:

3stkeggehviter

100gsukker

150gtyttebær

Eggesalat:

4stkegg

en halvdlseterrømme

1tssennep

1 og en halvssdill (finhakket)

1 og en halvsspersille (finhakket)

1stksjalottløk

1klypesalt

1klypepepper

Fremgangsmetode

Trollkrem

Tin tyttebærene, og sett til side.
Pisk eggehviter og sukker stivt, og vend inn tyttebærene til slutt.

Eggesalat

Kok eggene i 7-9 minutter, til de er hardkokte.
Avkjøl og skrell eggene og del dem med en eggedeler på hver side slik at du får små eggeterninger.
Bland seterrømme og sennep, og finhakk dill, persille og sjalottløk. Vend sammen.
Rør inn eggeterningene og smak til med salt og pepper.

Spekefat

Dander spekematen på et fat og la det bli romtemperert før servering.
Del jordbær i to, og honningmelon i skiver. Server flatbrød og hele moreller sammen med spekematen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen