spekemat
Spekemat med trollkrem og eggesalat
Spekemat er perfekt for enhver anledning. Server et bugnende spekefat med herlig, friskt tilbehør som metter godt.
30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
200 gspekeskinke
200 gspekepølse
200 gfenalår
200 gspeket skinke (/pølse av vilt)
2 kurvjordbær
1 stkhonningmelon
1 pkflatbrød
1 posemoreller
Trollkrem:
3 stkeggehviter
100 gsukker
150 gtyttebær
Eggesalat:
4 stkegg
en halv dlseterrømme
1 tssennep
1 og en halv ssdill (finhakket)
1 og en halv sspersille (finhakket)
1 stksjalottløk
1 klypesalt
1 klypepepper
Fremgangsmetode
Start med å lage trollkremen. Tin tyttebærene. Pisk eggehviter og sukker stivt. Pisk inn tinte tyttebær til slutt. Finner du ikke tyttebær i butikke kan du bruke tyttebærsyltetøy, men kutt da noe ned på sukkermengden.
Lag så eggesalaten. Hardkok eggene i 7-9 minutter, avkjøl dem og skrell. Bruk en eggedeler og del eggene hver vei slik at du får små eggeterninger.
Bland seterømme og sennep. Finhakk dill, persille og sjalottløk. Bland dette sammen med eggene og smak til med salt og pepper.
Dander spekematen på et fat og la det bli romtemperert før servering.
Del jordbær i to, og honningmelon i skiver. Server flatbrød og hele moreller sammen med spekematen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆