svinekjøtt
Asiatisk ribbe med glassnudler
Ribbe er en juleklassiker, men du kan også spice opp restene med hvitløk, ingefær, chili og soyasaus, og lage en spennende asiatisk ribbe med nudler og krydret saus til.

30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1kgferdigstekt ribbe
2hodehjertesalat
2stkvårløk
2ssolivenolje
1pottefrisk koriander
200gglassnudler
1stkagurk
1stklime
1klypesalt og pepper
Saus:
3feddhvitløk (finhakket)
2ssfrisk ingefær (revet)
1 og en halvdlsøt chilisaus
1 og en halvdlsoyasaus
2stklime (saften)
en halvtsmalt anis
1stkchili (rød, finhakket)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 °C. Bland alle ingrediensene til sausen og hell halvparten over ribba.
Sett ribba på nederste rille i ovnen og stek den i ca. 20-30 min. Pass på at sukkeret i sausen ikke blir brent. La kjøttet hvile litt før det skjæres i biter.
Skjær hjertesalaten i båter og vårløken i skiver. Vend det i olivenolje med litt salt og pepper. Dryss over frisk koriander.
Tilbered glassnudlene som anvist på pakken. Server ribba med salat, glassnudler, agurk i strimler, limebåter og resten av sausen.
Tips!
Du kan erstatte glassnudlene med ris om du heller vil det.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆