Til hovedinnhold
svinekjøtt

Asiatisk ribbe med tilbehør à la crispy duck

Asiatisk ribbe med tilbehør à la crispy duck er det du bør servere på årets julebord. Ribba får en herlig glaze med autentiske asiatiske smaker, og serveres med kinesiske pannekaker, sprø grønnsaker og en digg hoisinmayo!

Asiatisk ribbe med tilbehør a la crispy duck servert i asiatiske pannekaker med finkuttede grønnsaker og hoisinmayo på svart tallerken. Små skåler med grønnsaker og sauser rundt.

1t 40min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du:

1stkSmak* Dry Aged Ribbe

2tssalt

1tsnykvernet pepper

2dlvann

Asiatisk glaze:

2dlsoyasaus

4sshonning

2ssbrunt sukker

2ss riseddik

1sssesamolje

3feddhvitløk

1ssfrisk ingefær

2sssriracha

Hoisinmayo:

6ssmajones

3sshoisinsaus

1sslimesaft

Til servering:

1pkasiatiske pannekaker

2stkgulrøtter

1stkagurk

4stkvårløk

en fjerdedelstkrødkål

1håndfullfrisk koriander

1stkrød chili

1sssesamfrø

Fremgangsmetode

Asiatisk ribbe

Forvarm ovnen til 200 °C over- og undervarme.
Rut svoren på ribba, og gni kjøttet godt inn med salt og pepper.
Legg ribba i en langpanne med svoren opp, og hell 2 dl vann i bunnen. Dekk med folie, og stek midt i ovnen i 40 minutter.
Skrell hvitløksfedd og riv fersk ingefær. Ha begge i en kjele sammen med soyasaus, honning, brunt sukker, riseddik, sesamolje og chilisaus.
Kok opp, og la glazen småkoke på middels varme i 10 minutter til den får en tykk, sirupsaktig konsistens.
Ha litt av glazen i en egen bolle, den kan du servere til retten når ribba er ferdig stekt.
Fjern folien fra ribba, pensle et godt lag glaze over kjøttet og senk temperaturen til 180 °C. Legg en liten ball med folie under ribba så fettet renner ned.
Sett ribben nederst i ovnen, eller dekk lett med folie om svoren blir brent. Stek videre i ca. 1 time. Pensle ribba flere ganger underveis.
Mot slutten av steketiden kan du ta av folien og øke til 220 °C for ekstra sprø svor. Men pass på, sukkeret i glazen kan veldig fort brenne seg.
La ribba hvile i 20 minutter før du skjærer den i tynne skiver.

Hoisinmayo

Visp sammen majones, hoisinsaus og limesaft.

Servering

Skyll gulrøtter, agurk, vårløk og rødkål. Skrell gulrøttene, og skjær alle grønnsakene i tynne strimler.
Varm pannekakene som anvist på pakken.
Legg noen skiver glaze-toppet ribbe på hver pannekake, topp med crispy grønnsaker, saus, frisk koriander og skivet rød chili. Dryss over sesamfrø, rull sammen og server straks med ekstra glaze ved siden av.

Tips!

Dette er en perfekt måte å bruke opp rester av ribbe. Varm ribberestene i en stekepanne med litt asiatisk glaze til de blir karamelliserte. Glaze og hoisinmayo kan lages på forhånd og oppbevares i tett beholder i kjøleskap i opp til 1 uke.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen