svinekjøtt
Asiatisk ribbe med tilbehør à la crispy duck
Asiatisk ribbe med tilbehør à la crispy duck er det du bør servere på årets julebord. Ribba får en herlig glaze med autentiske asiatiske smaker, og serveres med kinesiske pannekaker, sprø grønnsaker og en digg hoisinmayo!

1t 40min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
1stkSmak* Dry Aged Ribbe
2tssalt
1tsnykvernet pepper
2dlvann
Asiatisk glaze:
2dlsoyasaus
4sshonning
2ssbrunt sukker
2ss riseddik
1sssesamolje
3feddhvitløk
1ssfrisk ingefær
2sssriracha
Hoisinmayo:
6ssmajones
3sshoisinsaus
1sslimesaft
Til servering:
1pkasiatiske pannekaker
2stkgulrøtter
1stkagurk
4stkvårløk
en fjerdedelstkrødkål
1håndfullfrisk koriander
1stkrød chili
1sssesamfrø
Fremgangsmetode
Asiatisk ribbe
Forvarm ovnen til 200 °C over- og undervarme.
Rut svoren på ribba, og gni kjøttet godt inn med salt og pepper.
Legg ribba i en langpanne med svoren opp, og hell 2 dl vann i bunnen. Dekk med folie, og stek midt i ovnen i 40 minutter.
Skrell hvitløksfedd og riv fersk ingefær. Ha begge i en kjele sammen med soyasaus, honning, brunt sukker, riseddik, sesamolje og chilisaus.
Kok opp, og la glazen småkoke på middels varme i 10 minutter til den får en tykk, sirupsaktig konsistens.
Ha litt av glazen i en egen bolle, den kan du servere til retten når ribba er ferdig stekt.
Fjern folien fra ribba, pensle et godt lag glaze over kjøttet og senk temperaturen til 180 °C. Legg en liten ball med folie under ribba så fettet renner ned.
Sett ribben nederst i ovnen, eller dekk lett med folie om svoren blir brent. Stek videre i ca. 1 time. Pensle ribba flere ganger underveis.
Mot slutten av steketiden kan du ta av folien og øke til 220 °C for ekstra sprø svor. Men pass på, sukkeret i glazen kan veldig fort brenne seg.
La ribba hvile i 20 minutter før du skjærer den i tynne skiver.
Hoisinmayo
Visp sammen majones, hoisinsaus og limesaft.
Servering
Skyll gulrøtter, agurk, vårløk og rødkål. Skrell gulrøttene, og skjær alle grønnsakene i tynne strimler.
Varm pannekakene som anvist på pakken.
Legg noen skiver glaze-toppet ribbe på hver pannekake, topp med crispy grønnsaker, saus, frisk koriander og skivet rød chili. Dryss over sesamfrø, rull sammen og server straks med ekstra glaze ved siden av.
Tips!
Dette er en perfekt måte å bruke opp rester av ribbe. Varm ribberestene i en stekepanne med litt asiatisk glaze til de blir karamelliserte. Glaze og hoisinmayo kan lages på forhånd og oppbevares i tett beholder i kjøleskap i opp til 1 uke.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
