Til hovedinnhold
svinekjøtt

Filippinske grillspyd med agurksalat

Dette er filippinsk streetfood på sitt beste. Marinert kjøtt, frisk agurk og enkle smaker som funker hele året.

Filippinske grillspyd med agurksalat servert på hvitt ovalt fat. Skåler med agurksalat og ris på siden.

10min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Grillspyd:

600gCoop strimlet svin eller kylling

4ssjapansk soyasaus

3ssbrunt sukker

3ssketchup

2ss riseddik (eller eplecidereddik)

2stkhvitløksfedd

1ssrevet ingefær

1stkliten rødløk

1stklime, saften

1klypepepper

Agurksalat:

1stkagurk

en halvtssalt

2stkvårløk

1tsrevet ingefær

1stkhvitløksfedd

2sssukker

3ss riseddik (eller eplecidereddik)

1tschilisaus (eller en klype kajennepepper)

Til servering:

4porsjonerjasminris

1håndfullfrisk koriander (eller mynte)

1håndfullpeanøtter

Fremgangsmetode

Agurksalat

Skjær agurken i terninger eller tynne skiver. Strø over salt og la renne av i 10–15 minutter. Tørk lett med papir.
Finhakk hvitløk, og bland sammen ingefær, finhakket hvitløk, sukker, eddik og chilisaus/kajennepepper. Hell dressingen over agurken og tilsett finhakket vårløk. Sett kjølig mens kjøttet stekes.

Grillspyd

Finhakk hvitløk og rødløk, og sett til side.
Bland japansk soyasaus, brunt sukker, ketchup, eddik, finhakket hvitløk, revet ingefær, finhakket rødløk, limesaft og litt pepper i en bolle. Rør til sukkeret er oppløst.
Vend kjøttet inn i marinaden. La stå i minst 30 minutter, gjerne 2–3 timer i kjøleskapet. Over natten gir enda mer smak.
Tre det marinerte kjøttet på grillspyd (legg trespyd i vann i 15 minutter først).
Grill på høy varme i 8–10 minutter, vend underveis, til kjøttet er gjennomstekt og har en karamellisert, klissete glasur.

Servering

Kok jasminris som anvist på pakken.
Server grillspydene med agurksalat og jasminris. Topp med frisk koriander eller mynte, og gjerne grovhakkede peanøtter.

Tips!

Har du ikke tilgang til grill kan du steke grillspydene i en grillpanne, eller under grillelementet i stekeovnen.
Husk å bruke aluminiumsfolie under spydene om du steker dem i stekeovn.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen