svinekjøtt
Filippinske grillspyd med agurksalat
Dette er filippinsk streetfood på sitt beste. Marinert kjøtt, frisk agurk og enkle smaker som funker hele året.

10min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Grillspyd:
600gCoop strimlet svin eller kylling
4ssjapansk soyasaus
3ssbrunt sukker
3ssketchup
2ss riseddik (eller eplecidereddik)
2stkhvitløksfedd
1ssrevet ingefær
1stkliten rødløk
1stklime, saften
1klypepepper
Agurksalat:
1stkagurk
en halvtssalt
2stkvårløk
1tsrevet ingefær
1stkhvitløksfedd
2sssukker
3ss riseddik (eller eplecidereddik)
1tschilisaus (eller en klype kajennepepper)
Til servering:
4porsjonerjasminris
1håndfullfrisk koriander (eller mynte)
1håndfullpeanøtter
Fremgangsmetode
Agurksalat
Skjær agurken i terninger eller tynne skiver. Strø over salt og la renne av i 10–15 minutter. Tørk lett med papir.
Finhakk hvitløk, og bland sammen ingefær, finhakket hvitløk, sukker, eddik og chilisaus/kajennepepper. Hell dressingen over agurken og tilsett finhakket vårløk. Sett kjølig mens kjøttet stekes.
Grillspyd
Finhakk hvitløk og rødløk, og sett til side.
Bland japansk soyasaus, brunt sukker, ketchup, eddik, finhakket hvitløk, revet ingefær, finhakket rødløk, limesaft og litt pepper i en bolle. Rør til sukkeret er oppløst.
Vend kjøttet inn i marinaden. La stå i minst 30 minutter, gjerne 2–3 timer i kjøleskapet. Over natten gir enda mer smak.
Tre det marinerte kjøttet på grillspyd (legg trespyd i vann i 15 minutter først).
Grill på høy varme i 8–10 minutter, vend underveis, til kjøttet er gjennomstekt og har en karamellisert, klissete glasur.
Servering
Kok jasminris som anvist på pakken.
Server grillspydene med agurksalat og jasminris. Topp med frisk koriander eller mynte, og gjerne grovhakkede peanøtter.
Tips!
Har du ikke tilgang til grill kan du steke grillspydene i en grillpanne, eller under grillelementet i stekeovnen.
Husk å bruke aluminiumsfolie under spydene om du steker dem i stekeovn.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆