svinekjøtt
Fruktig sommersalat med grillribbe
Grillribbe kan brukes til så mangt! Gi den en deilig bbq-rub og prøv den i denne friske og fruktige sommersalaten med babyleaf, stenfrukter, bær og urter!
15min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkCoop Grill Perfekt Grillribbe naturell
2 ssbrunt sukker
2 ssrøkt paprikapulver
2 sspaprikapulver
2 sschilipulver
1 sshvitløkspulver
1 ssløkpulver
1 sssalt
Sommersalat:
2 poserCoop Baby Leaf Mix
3 stknektariner (evt. fersken eller plommer)
1 håndfullferske jordbær
1 håndfullferske bringebær
1 håndfullfersk basilikum
1 håndfullfersk mynte
150 gfetaost
1 stklime (kun saft)
Til servering:
1 pkCoop fine små baguetter
Fremgangsmetode
BBQ -rub
Mål opp brunt sukker, røkt paprikapulver, paprikapulver, chilipulver, hvitløkspulver, løkpulver og salt, og vend godt sammen.
Strø krydderblandingen på hver side av skivene med grillribbe, og gni den godt inn.
Dekk til og la kjøttet hvile i kjøleskapet i minst to timer for å trekke til seg smak fra krydderet, gjerne over natten.
Grill ca. 1 minutt på hver side på direkte varme, flytt over på indirekte varme og grill i 3-4 minutter til kjøttet er gjennomstekt.
Sommersalat
Ha babyleaf miks i en bolle.
Vask og tørk nektariner, jordbær og bringebær godt.
Del jordbær i to eller fire, og nektariner i to. Fjern forsiktig stenen fra nektarinene, og del fruktkjøttet i båter.
Del skivene med grillribbe i mindre biter, riv bladene av basilikum og mynte, og vend forsiktig sammen med salaten.
Smuldre over fetaost, strø over bringebær, og skvis over litt limesaft til slutt.
Servér med nystekt baguette.
Tips!
Har du ikke tid til å lage din egen BBQ – rub finner du både ferdiglaget kryddermiks, og ferdigkrydret Coop Grill Perfekt grillribbe i butikken.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆