Til hovedinnhold
svinekjøtt

Indrefilet av svin med appelsin- og hvitløksmarinade og ovnsbakte grønnsaker

Indrefilet på grillen er lettere å lage enn du kanskje tror! Bare lag en deilig hjemmelaget marinade med appelsin og hvitløk, og stek grønnsaker i ovnen mens du griller, så har du en enkel og smakfull grillmiddag til hele familien!

Indrefilet av svin med appelsin- og hvitløksmarinade og ovnsbakte grønnsaker servert i skiver på hvit tallerken på lyst dekket middagsbord. Gul skål med ovnsbakte poteter i bakgrunnen.

30min / 1t 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Indrefilet med appelsin- og hvitløksmarinade:

1stkCoop Grill Perfekt Indrefilet av svin

en halvstkappelsin (saft og finrevet skall)

2ssolivenolje

2feddhvitløk

en halvtssalt

Ovnsbakte grønnsaker:

500gCoop små gule poteter

1stkstor løk

4stkstore gulrøtter

2stkvårløk

2feddhvitløk

2ssolivenolje

1tshavsalt

en halvtsnykvernet pepper

Fremgangsmetode

Indrefilet med appelsin- og hvitløksmarinade

Vask appelsinen godt i lunkent vann, og tørk godt av.
Finriv skallet og skvis saften.
Finhakk hvitløk, og rør sammen med appelsinsaft og skall, flytende honning, olivenolje og salt.
Hell marinaden over indrefileten, dekk til og la marinere i 1 time.
Grill indrefileten kjapt over direkte varme, rundt det hele, for å gi den litt farge og god stekeskorpe.
Grill deretter videre over indirekte varme, i ca. 15 – 20 minutter. Bruk gjerne steketermometer, og ta kjøttet av grillen når det har en kjernetemperatur på ca. 65 °C.
La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i skiver og serverer.

Ovnsbakte grønnsaker

Vask og tørk poteter, gulrøtter og vårløk.
Del potetene i to, eller la være hele om de er veldig små.
Skrell gulrøttene, og skjær i stenger.
Skjær vårløk i to på langs, og så i mindre stenger. Skrell løk, og del i båter.
Skrell og finhakk hvitløk, og rør sammen med olivenolje, salt og pepper.
Ha poteter, løk, gulrot og vårløk over på et bakepapirkledd stekebrett, og ringle over krydret olivenolje. Vend grønnsakene godt sammen med oljen.
Stek på 225 grader, i ca. 20-25 minutter, til grønnsakene er møre og har fin farge.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen