svinekjøtt
Juleskinke med hjemmelaget potetsalat
Juleskinke er noe av det mest lettvinte du kan servere, og det trenger vi i juletida! Med en fyldig potetsalat og brokkoli som grønt alibi, har du oppskriften på tomme fat og fulle mager.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
700 gJuleskinke
Potetsalat:
8 stkpoteter
1 boksseterrømme
2 tsdijonsennep
2 ssgressløk (finhakket)
en halv stkrødløk (finhakket)
1 tssitronsaft
1 klypesalt og pepper
Dampet brokkolisalat:
1 stkbrokkoli
1 ssExtra virgin olivenolje
1 klypesalt og pepper
3 sssolsikkefrø
Fremgangsmetode
Hjemmelaget potetsalat
Skrell potetene, del dem i seks biter og kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Slå av vannet og avkjøl potetene til de er lune.
Bland rømme, sennep, gressløk og rødløk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Når potetene er avkjølt, vender du dem forsiktig i dressingen. Pynt gjerne med litt ekstra gressløk.
Brokkolisalat
Del brokkolien i buketter. Stilken skrelles og deles i tre biter. Damp brokkolien i lettsaltet vann.
Legg brokkolien på et fat. Hell litt olivenolje over, krydre med salt og pepper. Strø solsikkefrø over og bland forsiktig.
Juleskinke
Juleskinken kan spises enten kald eller varm. Del i skiver, og servér med hjemmelaget potetsalat og dampet brokkolisalat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆