Til hovedinnhold
svinekjøtt

Langtidsstekt Dry Aged ribbe med ribbesaus

Langtidssteking av ribbe gjør kjøttet ekstra mørt, og de karakteristiske smakene av Smak* Dry Aged ribbe får virkelig briljere i denne oppskriften. Her har vi også laget en enkel ribbesaus av stekesjyen fra ribba, for å ta vare på hver eneste dråpe av de gode smakene.

Langtidsstekt dry aged ribbe med ribbesaus servert på svart tallerken med medisterkaker, julepølse, dampede poteter, tyttebær og kruspersille.

4t 30min / 48t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Langtidsstekt ribbe:

1stkSmak* Dry Aged Ribbe

1sshavsalt

1tsnykvernet pepper

2stkgulrøtter

2stkselleristenger

1stkgul løk

1stkrødt eple

1lSmak* kyllingkraft

Ribbesaus:

1porsjonstekesjy fra ribba

2ssmeierismør

2sshvetemel

1tshavsalt

en halvtsnykvernet pepper

Fremgangsmetode

1-2 dager før steking

Gni ribba inn med salt over det hele, og nykvernet pepper over kjøttet. La svoren være uten pepper.
Dekk godt til, og la stå i kjøleskapet i 1-2 dager.

Langtidsstekt ribbe

Forvarm ovnen til 200 °C.
Skrell gulrot og løk, og del gulrot, løk, selleri og eple i grove biter.
Legg grønnsakene i en stor ildfast form, og legg ribba over med svoren opp.
Hell over kyllingkraft, og dekk formen med aluminiumsfolie.
Sett formen midt i ovnen, og la ribba dampe i 45 minutter.
Ta ut ribba, og skru temperaturen ned til 120 °C.
Legg ribba på en skjærefjøl med svoren opp, og rut svoren dypt så fettet kan renne ut.
Legg ribba tilbake i formen med svoren opp, og stek midt i ovnen i 3 timer.
Øk temperaturen til 180 °C i 10 minutter, deretter 200 °C i 10 minutter, og til slutt 230 °C i ca. 3 minutter, for å poppe svoren.
Ta ribba ut av ovnen, og la den hvile i 20 minutter mens du lager sausen.

Ribbesaus

Sil stekesjyen fra grønnsakene, og sett sjyen til side.
Smelt meierismør i en tykkbunnet kjele, og pisk inn melet. La det boble ett minutt, og spe med stekesjyen fra ribba.
Kok opp, og la småputre til sausen har tyknet, ca. 5 minutter.
Smak til med salt og nykvernet pepper.

Andre relevante oppskrifter