svinekjøtt
Langtidsstekt Dry Aged ribbe med ribbesaus
Langtidssteking av ribbe gjør kjøttet ekstra mørt, og de karakteristiske smakene av Smak* Dry Aged ribbe får virkelig briljere i denne oppskriften. Her har vi også laget en enkel ribbesaus av stekesjyen fra ribba, for å ta vare på hver eneste dråpe av de gode smakene.

4t 30min / 48t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Langtidsstekt ribbe:
1stkSmak* Dry Aged Ribbe
1sshavsalt
1tsnykvernet pepper
2stkgulrøtter
2stkselleristenger
1stkgul løk
1stkrødt eple
1lSmak* kyllingkraft
Ribbesaus:
1porsjonstekesjy fra ribba
2ssmeierismør
2sshvetemel
1tshavsalt
en halvtsnykvernet pepper
Fremgangsmetode
1-2 dager før steking
Gni ribba inn med salt over det hele, og nykvernet pepper over kjøttet. La svoren være uten pepper.
Dekk godt til, og la stå i kjøleskapet i 1-2 dager.
Langtidsstekt ribbe
Forvarm ovnen til 200 °C.
Skrell gulrot og løk, og del gulrot, løk, selleri og eple i grove biter.
Legg grønnsakene i en stor ildfast form, og legg ribba over med svoren opp.
Hell over kyllingkraft, og dekk formen med aluminiumsfolie.
Sett formen midt i ovnen, og la ribba dampe i 45 minutter.
Ta ut ribba, og skru temperaturen ned til 120 °C.
Legg ribba på en skjærefjøl med svoren opp, og rut svoren dypt så fettet kan renne ut.
Legg ribba tilbake i formen med svoren opp, og stek midt i ovnen i 3 timer.
Øk temperaturen til 180 °C i 10 minutter, deretter 200 °C i 10 minutter, og til slutt 230 °C i ca. 3 minutter, for å poppe svoren.
Ta ribba ut av ovnen, og la den hvile i 20 minutter mens du lager sausen.
Ribbesaus
Sil stekesjyen fra grønnsakene, og sett sjyen til side.
Smelt meierismør i en tykkbunnet kjele, og pisk inn melet. La det boble ett minutt, og spe med stekesjyen fra ribba.
Kok opp, og la småputre til sausen har tyknet, ca. 5 minutter.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
