Til hovedinnhold
svinekjøtt

Ole Sirnes' ribbeburger med surkål og teriyakisaus

Ribbe trenger ikke bare være julemat. Denne burgeren fra Ole Sirnes beviser at sprø svor og asiatiske smaker er en kombo du kommer til å drømme om lenge etter jul.

Ole Sirnes ribbeburger med surkål og teriyakisaus servert med miso-majo, briochebrød og koriander på hvit tallerken med mørkegrønt mønster.

3t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Ribbe:

1stktynnribbe (ca. 200 gram per person)

4stkgulrøtter

2stkgul løk

6stilkerstangselleri

1stkhel hvitløk

1sssalt

Surkål:

en halvkghodekål

1dlribbefett

2dlvann, kraft eller eplejuice

1tssalt

3sskarve

1dleplesidereddik

4sssukker

Teriyakisaus:

2stkhvitløksbåter

2cmfrisk ingefær

1stilksitrongress

1dlvann

3sssoyasaus

1 og en halvssfiskesaus

3ssbrunt sukker

Til servering:

4ssMiso-majo

4stkbrioche burgerbrød

1håndfullfrisk koriander

Fremgangsmetode

Ribbe

Kutt grønnsakene i grove biter.
Salt ribba grovt, masse salt over alt.
Legg grønnsakene i en ildfast form, ha ribba oppå, og fyll med vann til ca. 2 cm opp på formen.
Dekk godt med aluminiumsfolie.
Stek på 230 grader i 1 time.
Ta av aluminiumsfolien, og tørk svoren så mye som mulig med en klut.
Pensle eddik på svoren, sett inn igjen på 200 grader i 2 timer. Følg med.
Mot slutten av steketiden skrur du på grillfunksjon, og skrur opp varmen til 230 grader, til svoren popper. Pass på så den ikke svir seg.
La ribba hvile i 10-15 minutter. Fjern brusk og bein før du kutter ribba i skiver.

Surkål

Kutt kålen i fine strimler.
Ha alt i en stor kjele og la putre i minst 1 time, gjerne lenger.

Tips!

Bruk gjerne kraften fra ribba i stedet for vann.

Teriyakisaus

Finhakk hvitløk og ingefær, og knus sitrongresset for å frigjøre aromaene.
Ha alle ingrediensene i en kjele, og kok opp.
La sausen redusere til en tykk saus.

Montering

Smør burgerbrødene med miso-majo.
Legg på surkål og noen skiver ribbe, dryss over den asiatiske sausen og litt koriander.

Tips!

Du kan lage Miso-majo ved å blande 4 spiseskjeer Mills Majo med 1 spiseskje miso og en sprut med balsamico eddik!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen