svinekjøtt
Ole Sirnes' ribbeburger med surkål og teriyakisaus
Ribbe trenger ikke bare være julemat. Denne burgeren fra Ole Sirnes beviser at sprø svor og asiatiske smaker er en kombo du kommer til å drømme om lenge etter jul.

3t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Ribbe:
1stktynnribbe (ca. 200 gram per person)
4stkgulrøtter
2stkgul løk
6stilkerstangselleri
1stkhel hvitløk
1sssalt
Surkål:
en halvkghodekål
1dlribbefett
2dlvann, kraft eller eplejuice
1tssalt
3sskarve
1dleplesidereddik
4sssukker
Teriyakisaus:
2stkhvitløksbåter
2cmfrisk ingefær
1stilksitrongress
1dlvann
3sssoyasaus
1 og en halvssfiskesaus
3ssbrunt sukker
Til servering:
4ssMiso-majo
4stkbrioche burgerbrød
1håndfullfrisk koriander
Fremgangsmetode
Ribbe
Kutt grønnsakene i grove biter.
Salt ribba grovt, masse salt over alt.
Legg grønnsakene i en ildfast form, ha ribba oppå, og fyll med vann til ca. 2 cm opp på formen.
Dekk godt med aluminiumsfolie.
Stek på 230 grader i 1 time.
Ta av aluminiumsfolien, og tørk svoren så mye som mulig med en klut.
Pensle eddik på svoren, sett inn igjen på 200 grader i 2 timer. Følg med.
Mot slutten av steketiden skrur du på grillfunksjon, og skrur opp varmen til 230 grader, til svoren popper. Pass på så den ikke svir seg.
La ribba hvile i 10-15 minutter. Fjern brusk og bein før du kutter ribba i skiver.
Surkål
Kutt kålen i fine strimler.
Ha alt i en stor kjele og la putre i minst 1 time, gjerne lenger.
Tips!
Bruk gjerne kraften fra ribba i stedet for vann.
Teriyakisaus
Finhakk hvitløk og ingefær, og knus sitrongresset for å frigjøre aromaene.
Ha alle ingrediensene i en kjele, og kok opp.
La sausen redusere til en tykk saus.
Montering
Smør burgerbrødene med miso-majo.
Legg på surkål og noen skiver ribbe, dryss over den asiatiske sausen og litt koriander.
Tips!
Du kan lage Miso-majo ved å blande 4 spiseskjeer Mills Majo med 1 spiseskje miso og en sprut med balsamico eddik!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆