svinekjøtt
Pulled pork burger med jordbær bbq-saus og fruktig coleslaw
«Pulled pork» er enklere å lage enn du kanskje tror, og med hjemmelaget bbq-saus med jordbær og en fruktig coleslaw får du en skikkelig smakfull og god middag!

3t 15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Pulled pork burger:
1kgnakkekoteletter (tykke skiver)
2ssrøkt paprikapulver
2ssbrunt sukker
2sssalt
3dleplemost
1hodehjertesalat
4stkhamburgerbrød
Fruktig coleslaw:
en halvstkhodekål
1tssalt
en halvdlmajones
en halvdlcrème fraîche
1sssitronsaft (ca. 0,5 sitron)
1sssukker
1klypesalt og pepper
6stkfriske jordbær (strimlet)
1ssvalmuefrø
Bbq-saus med jordbær:
120gfriske jordbær
en halvdlHeinz ketsjup
1tseplecidereddik
1tsWorcestersauce
en halvtsrevet sitronskall
en halvsssitronsaft
1feddhvitløk
1tsbrunt sukker
en fjerdedeltsflaksalt
en fjerdedeltsnykvernet pepper
Fremgangsmetode
Pulled pork
Sett ovnen på 150˚C. Bland sammen paprikakrydder, sukker og salt og gni inn i nakkekottelettene. Legg kjøttet i en ildfast form, hell på eplemost og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen på rist i ovnen og stek midt i ovnen i 3 timer.
Ta det ferdige kjøttet ut av ovnen og riv fra hverandre med 2 gafler. Rør inn litt BBQ-saus (ca. 1 spiseskje pr. porsjon).
Server pulled pork på hamburgerbrød med friske salatblader, coleslaw og mer av den herlige BBQ-sausen.
Fruktig coleslaw
Rasp hodekålen på et grovt rivjern. Ha over i et dørslag og dryss over saltet. La det stå i ca 1 time for å mørne kålen.
Skyll kålen godt i kaldt vann og tørk ved bruk av salatslynge for å bli kvitt så mye som mulig av væsken.
Bland sammen majones, crème fraîche, sitronsaft og sukker til dressingen. Smak til med salt og pepper før dressingen blandes sammen med den raspede kålen. Vend inn jordbærstrimler og valmuefrø rett før servering.
Bbq-saus med jordbær
Bruk en stavmikser eller lignende og kjør alle ingrediensene til BBQ-sausen til en myk og jevn saus.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆