svinekjøtt
Ribbe med rødkål, lun rosenkålsalat og fløtesaus
Det blir ikke jul uten ribbe med sprø svor! Server den med hjemmelaget rødkål og en lun julesalat med rosenkål og epler. Ikke glem sausen!

3t / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
2 og en halvkgribbe (ca. 300-400 g per person)
1klypesalt og pepper
Rødkål:
1stkrødkål
2sssmør
1dlappelsinjuice
2dlsolbærsaft
2stkstjerneanis
3stknellik
1dlkraft (ribbekraft)
1klypefersk timian
Lun rosenkålsalat:
500gRosenkål
100gmandler
3sssmør
2feddhvitløk
2stkrøde epler
en halvdltørkede dadler
en halvdltørkede tranebær
1dlfryste tyttebær
en halvstkappelsin (saft)
Fløtesaus:
70ghvetemel
100gsmør
3dlkraft (ribbekraft)
2stkklementiner (saft)
3dlvann
2dlfløte
1klypesalt og pepper
Rørte tyttebær:
2dlfrosne tyttebær
4sssukker
Fremgangsmetode
Stek ribben slik du ønsker.
Rødkål
Smelt smør i en kjele og ha i finstrimlet kål. La den falle litt sammen. Ha i alle ingrediensene unntatt ribbekraft og la alt småkoke under lokk i ca. 30 minutter. Hell i ribbekraft rett før servering og kok opp. Topp med timian.
Lun rosenkålsalat
Gi rosenkålen et raskt oppkok.
Grovhakk mandler og rist dem i en tørr panne. Smelt smør i en stekepanne, stek hakket hvitløk og ha i rosenkålen. Stek ferdig sammen med eplebåter. Hell blandingen på et fat og vend inn dadler, tranebær og tyttebær. Press over appelsinsaft.
Fløtesaus
Smelt smøret i en kjele og tilsett mel. Brun det på svak varme i ca. 3 minutter. Spe med ribbekraft, klementinsaft og vann, og kok opp. Tilsett fløten og pisk sausen jevn. Smak til med salt og pepper.
Tips!
Servér gjerne ribba med kokte poteter, julepølser og medisterkaker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆