svinekjøtt
Salatwrap med medisterboller og hjemmelaget rødbetesalat
Som stolt sponsor av Norsk Friidrett har vi vært så heldige å få med oss den matglade hekkeløperen Amalie Iuel på denne oppskriften. Salatwrap med medisterboller er perfekt til julebrunsjen - og Amalie viser deg hvordan de lages!
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
200 gmedisterdeig
8 skiverbacon
2 hodehjertesalat
en halv buntbladpersille
1 dæsjsmør (til steking)
Rødbetesalat:
100 gsyltede rødbeter
1 stkeple
en halv stkrødløk
2 ssbladpersille
4 ssmajones
2 sscrème fraîche
2 ssrødbetelake
1 nevefrosne tyttebær
Fremgangsmetode
Form små boller av medisterfarsen og stek dem i litt smør i en varm stekepanne.
Stek baconet til det blir sprøtt.
Finhakk rødløk og skjær rødbeter og eple i små terninger. Hakk bladpersille og bland sammen alle ingrediensene til rødbetesalaten. Smak til med salt og pepper.
Del hjertesalaten i blader og skyll bladene i iskaldt vann. Tørk dem godt. Legg salatbladene på et fat og fyll dem med rødbetesalat. Topp med medisterboller, sprøstekt bacon og frisk bladpersille.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆