svinekjøtt
Sliders med medisterkaker, syltet agurk og rødbetekrem
Medisterkaker er kjempegodt, særlig når de er hjemmelagde! Bruk dem i denne deilige lille munnfullen som tapas til julebordet, eller en spennende førjulsmiddag!

15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Medisterkaker:
600gmedisterdeig (grov)
2skiverloff (innmaten)
en halvdlmelk
1stkegg
1dæsjsalt og pepper
Syltet agurk:
3sssukker
1dleplecidereddik
1tssalt
1knivspisskvernet pepper
3dlvann
1stkagurk
Rødbetekrem:
4ssmajones
4sscrème fraîche
1tsdijonsennep
6skiversyltede rødbeter (skåret i små terninger)
Til servering:
8stkbrioche sliderbrød
Fremgangsmetode
Medisterkaker
Bland smuler av loff og melk, og vend inn i medisterdeigen.
Tilsett egg, salt og pepper, og kna til en jevn deig.
Form små medisterkaker, og stek i smør på medium varme til kakene har fått en fin stekeskorpe, og er gjennomstekte.
Syltet agurk
Kok opp sukker, eddik, salt, pepper og vann. Kjøl ned.
Skjær tynne skiver (på langs) av agurken enten med siden på et rivjern, en mandolin eller en grønnsakskreller. Legg agurkstrimlene i syltelaken en times tid før bruk. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Rødbetekrem
Bland majones, crème fraîche, sennep og små rødbeteterninger.
Servering
Del sliderbrødene i to og legg en god klatt rødbetekrem på. Legg så på medisterburgeren. På toppen legger du noen strimler agurk. Til slutt legges den øverste delen av burgerbrødet på.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆