Til hovedinnhold
svinekjøtt

Spareribs med hjemmelaget maiskrem, ovnsbakt søtpotet og coleslaw

Spareribs fra Grill Perfekt er ferdig tilberedt, og skal bare varmes i ovnen eller på grillen for å bli akkurat så mørt og deilig som spareribs skal være. Sammen med maiskolber, maiskrem, coleslaw og ovnsbakte søtpoteter, blir det skikkelig amerikansk BBQ-stemning.

Spareribs med hjemmelaget maiskrem, ovnsbakt søtpotet og coleslaw servert på lyseblått fat med grillede grønnsaker og maiskolber. Gule skåler med coleslaw og maiskrem i bakgrunnen.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Du trenger:

1pkCoop Grill Perfekt Sticky & Smokey Spareribs

bbq-saus

frisk persille (valgfritt)

Coleslaw:

2dlrødkål (finsnittet)

1stkgulrot (revet)

2ssmajones

1sscrème fraîche (eller yoghurt)

1tseplesidereddik

salt og pepper

Maiskrem:

1boksmais

1sssmør

1ssfløte/melk

salt og pepper

Ovnsbakte søtpoteter:

2stksøtpoteter (i båter)

1ssolje

en halvtsrøkt paprikapulver

salt og pepper

Maiskolber:

2stkmaiskolber (delt i to)

litt olje (eller smør)

salt

Grillet paprika og squash:

1stkrød paprika (i grove biter)

1stkgul paprika (i grove biter)

en halvstksquash (i skiver)

litt olje

litt salt

Fremgangsmetode

Coleslaw

Bland rødkål, gulrot, majones, crème fraîche og eddik til coleslaw. Smak til med salt og pepper. Sett kaldt.

Maiskrem

Varm maisen med smør og fløte i en liten kjele. Kjør glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakt søtpotet

Forvarm ovnen til 220 °C. Vend søtpotetbåtene med olje, røkt paprikapulver, salt og pepper. Stek i ovn i ca. 25–30 min. til møre og gylne. Eller grill dem i en aluminiumsform.

Grillede grønnsaker

Pensle maiskolbene med litt olje eller smør. Grill eller stek dem i omtrent 5 min.
Pensle paprika og squash med olje og grill i et par min på hver side.

Servering

Varm Grill Perfekt Spareribs Sticky & Smokey som anvist på pakken (i ovn eller på grill).
Server ribsen med BBQ-saus, søtpotet, mais, grillet grønnsaker, coleslaw og maiskrem. Topp med frisk persille.

Andre relevante oppskrifter