svinekjøtt
Spareribs med hjemmelaget rub, mango bbq-saus og coleslaw
Spareribs på grillen er skikkelig snaddermat. Saftig og mørt kjøtt med en krydret og karamellisert stekeskorpe. Mmm! Ekstra godt blir det med hjemmelaget bbq-saus med mango, og en frisk coleslaw!

1t 20min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Spareribs med hjemmelaget rub:
2kgspareribs (ca.)
5sspaprikapulver
2sssalt
2ssbrunt sukker
1sschilipulver
1ssmalt pepper (svart)
1ssmalt hvit pepper
1sshvitløkspulver
1ssløkpulver
1tskajennepepper
Mango bbq-saus:
1stkstor mango (eller 2 små, modne)
en halvstkrødløk
2feddhvitløk
1dlketsjup
3tsWorcestersauce
2tseplecidereddik
en halvtssalt
1tschilipulver (smak til)
Coleslaw:
1stkhodekål (liten, rød eller grønn)
2stkgulrøtter
3sssitronsaft
en halvdlmajones
en halvdlcrème fraîche
1tsdijonsennep
en halvtssalt
en halvtspepper
2ssfinhakket dill
Fremgangsmetode
Finn frem kjøttet og la det ligge en halvtime i romtemperatur før grilling.
Mango bbq-saus
Start med å lage mango bbq sauce. Skrell mango og del i terninger. Del løken i to og kutt i terninger. Skrell hvitløksfeddene. Ha det over i en foodprocessor og kjør til det er en jevn og glatt puré.
Ha puréen over i en kjele. Tilsett ketsjup, worcestersauce, eplecidereddik og salt. Gi det et oppkok og skru ned temperaturen. La det småputre under omrøring i 10-15 minutter. Smak til med ønsket mengde chili til slutt.
Sausen kan oppbevares i et tett glass en uke i kjøleskap om ikke alt brukes opp på en gang.
Spareribs
Fyr opp grillen på lav temperatur.
Lag krydderblandingen ved å blande alle krydderne godt sammen. Gni det inn på alle kanter av kjøttet. La ligge i fem minutter før grilling.
Det kan være smart å legge et ark aluminiumsfolie under ribbene ved grilling. Slik forhindrer du at fett og sukker drypper ned på flammene og får det til å blusse opp og brenne kjøttet. La kjøttet ligge på grillen i 50-60 minutter med lokk.
Pensle så mango bbq sauce på begge sider og la det steke videre i 5 minutter.
Coleslaw
Lag en rask og enkel coleslaw ved å finsnitte kål og grovraspe gulrot. Skvis saften av ½ sitron over. Bland majones, crème fraîche, sennep, salt, pepper og finhakket dill. Vend inn i kålblandingen.
Tips!
Det er fullt mulig å tilberede spareribs i stekeovnen også. Forvarm ovnen til 200 grader. Gni ribbene med krydderblandingen og stek i 30 minutter. Pensle så på bbq-saus. Vend og pensle ribbene ca hvert 5. minutt i 30 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆