svinekjøtt
Svinekotelett med eple- og fennikelsalat og urteolje
Prøv en litt anderledes vri på kotelettene med frisk eple- og fennikelsalat og en deilig urteolje!

10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Koteletter:
4stksvinekoteletter
3ssolje
1ssbalsamicoeddik (lys eller mørk)
1stkfedd hvitløk
1tssalt og pepper
Eple- og fennikelsalat:
2stkepler
2stkfennikel (hele)
en halvtssalt og pepper
Urteolje:
4ssolivenolje
1sssitron
1stkfedd hvitløk
1ssestragon (fint hakket)
1sspersille (fint hakket)
en halvtssalt og pepper
Fremgangsmetode
Bruk en gaffel og stikk mange hull gjennom kotelettene. Bland ingrediensene til marinaden og ha den sammen med kjøttet i en pose. La det hvile et par timer om du har tid, eller minst 15 minutter om det er litt travelt.
Bland ingrediensene til urteoljen.
Skjær eple og fennikel i tynne strimler (bruk hele fennikelen). Ha litt av urteoljen over salaten.
Grill kotelettene på direkte varme. 3-4 minutter på hver side til de er gylne, la dem hvile noen minutter før servering.
Server de ferdiggrillede kotelettene med deilig eple- og fennikelsalat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆