viltkjøtt
Verdens beste finnbiff
Finnbiff kan enkelt forvandles fra hverdagsmat til staslig middag. Smakskomboen av reinsdyrkjøtt, bacon, sopp, crème fraîche og brunost kan ingen motstå.
40min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
500 greinsdyrskav
150 gbacon
2 sssmør til steking (+ eventuelt litt olje)
2 stkgul løk
250 gsopp (kantarell, skogsopp eller sjampinjong)
300 gpoteter
1 stkliten sellerirot
4 stkgulrøtter
5 dlkraft (eller vann + buljong)
3 dlcrème fraîche
2 sssolbærsaft
5 skiveBrunost
6 stkeinebær
1 tssalt og pepper (smak til)
1 håndfullfersk timian (smak til)
Fremgangsmetode
La reinsdyrskavet bli halvtint.
Del løk i terninger, bacon i biter, og skrell og del alle grønsakene i terninger.
Surr løken i en gryte med litt smør og olje til den blir blank. Samtidig steker du baconet sprøtt i en stekepanne.
Når baconet er ferdig, legger du det til side og bruner kjøttet i stekepannen, bruk baconefettet som ligger igjen i pannen og ha i litt ekstra smør og olje om det trengs.
Ha gulrot, poteter og sellerirot i gryten sammen med løken. Hell over kraften og kok opp.
Rør inn crème fraîche og ha i kjøttet og soppen. La småputre til grønnsakene er møre, ca 15-20 min.
Smak til gryten ved å ha i solbærsaft, brunost, knust enebær, salt og pepper.
Server med potetmos, tyttebærsyltetøy og frisk timian på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆