Til hovedinnhold
viltkjøtt

Viltboller i fløtesaus

Hjemmelagde kjøttboller med kvernet viltkjøtt, en herlig fløtesaus med sopp, luftig potetmos og tyttebær er høstens favoritt til søndagsmiddagen, og når dere skal ha gjester.

Viltboller i fløtesaus, servert i støpejernsgryte med et dryss finsnittet purre over. Liten gryte med potetmos ved siden av, og en skål med tyttebærsyltetøy. Burgunderfarget kjøkkenhåndkle ved siden av.Mørk grå bakgrunn.

45min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Viltboller:

500gkvernet viltkjøtt (av elg, hjort og/eller reinsdyr)

1dlbrødrasp

1stkegg

en halvtsallehånde

1tssalt

en halvtspepper

en halvstkløk

1stkhvitløkfedd

1sssmør

Fløtesaus:

100gsopp (i biter)

3sssmør

3sshvetemel

6dlviltkraft

2dlfløte

1dlcrème fraîche

1sssøt soyasaus

Potetmos:

600gpoteter

2sssmør

1dlmelk

flaksalt

finsnittet vårløk

Til servering:

rørte tyttebær

Fremgangsmetode

Viltboller

Ha kjøttdeig, brødrasp, egg, allehånde, salt og pepper i en bolle. Finhakk løk og hvitløk, og elt det sammen med kjøttdeigen og de andre ingrediensene.
Form deigen til små kjøttboller med hendene. Ha gjerne litt vann på hendene, da er det enklere å forme dem.
Smelt smøret i en stekepanne på middels høy varme, og stek kjøttbollene til de har fått gyllen stekeskorpe. Sett kjøttbollene til side.

Fløtesaus

Stek sopp og smør i pannen du stekte kjøttbollene i. Visp inn melet. Brun det på middels varme under omrøring til jevningen er gyllenbrun. Ha jevningen over i en gryte.
Spe med kraft mens du visper hele tiden slik at sausen ikke klumper seg.
La sausen småputre i ca. 15 min på middels varme. Rør med jevne mellomrom og tilsett fløte og crème fraîche mot slutten.
Smak til med salt, pepper og søt soyasaus. Legg kjøttbollene over i sausen, og la dem småputre i cirka 10 min på lav varme.

Potetmos

Kok opp vann i en kjele. Skrell og del potetene i små biter og ha dem over i det kokende vannet.
La potetene koke til de er møre, cirka 30 min.
Hell av kokevannet og tilsett smør og melk. Mos det til en jevn og klumpfri potetmos. Smak til med salt og ha i vårløk rett før servering.
Server kjøttboller med potetmos, fløtesaus og rørte tyttebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit