Fantastisk falafel
Falafel er vegetarutgaven av «mors kjøttkaker» og en av de absolutt største stjernene på vegetarhimmelen. Lær hvordan du enkelt lager den eksotiske klassikeren – uten at falaflene smuldrer!

20min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2dltørkede røde linser
50grødløk
3feddhvitløk
1tssalt
5gfrisk bladpersille ( finhakket)
5gfersk koriander ( finhakket)
1tssriracha saus (eller chilipulver)
1 og en halvtspaprikapulver
1 og en halvtsmalt spisskummen
en halvtssort pepper
en fjerdedeltsmalt kardemomme
1tsExtra virgin olivenolje
1dlnøytral olje til steking (se hvor mye du trenger)
Dette trenger du til tahinidressing:
1dltahini (økologisk)
3feddhvitløk
en halvdlvann (evt. 1 dl)
1 og en halvsssitronsaft
en fjerdedeltsflaksalt
Dette trenger du til urtesaus:
1ssfriske mynteblader (finhakket)
1ssfinhakket dill
2ssExtra virgin olivenolje
1sssitronsaft
en halvtssalt
1tsristede sesamfrø
Dette trenger du til servering:
4stkpitabrød
1pkbaby leaf salat