Nøttestek Wellington med steinsopp
Julemiddagen skal være like festfin og fristende selv om du velger å spise vegetarmat. Filet Wellington er en engelsk klassiker hvor kjøttet pakkes inn i butterdeig. Vi har laget en saftig og smakfull vri med nøtter, linser, sopp og grønnsaker.
1t 30min / 2min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
400 gnøtter (bruk de nøttene du selv ønsker)
250 glinser
60 gtørket steinsopp
1 stkaubergine
1 stkgrønn squash
2 stkpastinakk
4 stksjalottløk
2 stilkerstangselleri
2 ssnøytral olje til steking (se an mengden etter behov)
1 tsmalt kanel
1 tsmalt ingefær
1 tsmalt nellik
1 tsrevet muskat
1 tsmalt gurkemeie
3 feddfinhakket hvitløk
200 garomasopp
10 stktørkede aprikoser
1 nevefinhakkede friske urter
4 sshvetemel (evt. rismel)
200 gbrødsmuler (kan sløyfes)
10 stkfersk rosenkål
8 platerbutterdeig (evt. flere hvis nødvendig)