Nøttestek Wellington med steinsopp
Julemiddagen skal være like festfin og fristende selv om du velger å spise vegetarmat. Filet Wellington er en engelsk klassiker hvor kjøttet pakkes inn i butterdeig. Vi har laget en saftig og smakfull vri med nøtter, linser, sopp og grønnsaker.

1t 30min / 2min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
400gnøtter (bruk de nøttene du selv ønsker)
250glinser
60gtørket steinsopp
1stkaubergine
1stkgrønn squash
2stkpastinakk
4stksjalottløk
2stilkerstangselleri
2ssnøytral olje til steking (se an mengden etter behov)
1tsmalt kanel
1tsmalt ingefær
1tsmalt nellik
1tsrevet muskat
1tsmalt gurkemeie
3feddfinhakket hvitløk
200garomasopp
10stktørkede aprikoser
1nevefinhakkede friske urter
4sshvetemel (evt. rismel)
200gbrødsmuler (kan sløyfes)
10stkfersk rosenkål
8platerbutterdeig (evt. flere hvis nødvendig)