Til hovedinnhold
kylling

Kyllingkjøttboller på spyd med ananas og ris

En morsom og enkel måte å servere en sunn og god middag på. Kjøttboller på spyd med ananas servert med ris faller i smak hos alle.

Kyllingkjøttboller på spyd med ananas og ris

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

Hurtigris

fersk ananas

rød paprika

kyllingkjøttboller (ca. 400 gram)

søt chilisaus

Til servering:

cashewnøtter (eller peanøtter)

vårløk

Fremgangsmetode

Kok ris etter anvisning på pakken.
Sett ovnen på 200 °C.
Skjær skallet av ½ ananas, del i skiver og så i biter. Skjær gjerne bort den hardeste delen av kjernen. Del 1 paprika i to, fjern frø og hinner og del i biter.
Tre ananas- og paprikabiter med 1 pakke kyllingkjøttboller på spyd og legg i en ildfast form. Hell over 4 ss søt chilisaus og vend godt.
Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til kjøttbollene er gjennomvarme.
Grovhakk nøtter og vårløk, og strø over spydene og risen ved servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆