Til hovedinnhold
pizza

Klassisk langpannepizza i 80-tallsstil

Langpannepizzaen vekker minner fra tidligere tiår, men den er fortsatt hjertelig velkommen.

Langpannepizza med kjøttdeig og tomater, toppet med fersk basilikum, servert på trefjøl.

20min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til langpannepizza:

8dlhvetemel

1tssalt

2ssolje

en halvpkfersk gjær

3 og en halvdllunkent vann

Kjøttsaus:

400gkjøttdeig

1stkgul løk

2sstomatpuré

1bokshakkede tomater

1dlvann

1feddfinhakket hvitløk

2ssFinhakket basilikum (fersk eller tørket)

1tssalt og pepper (smak til)

300grevet ost

200gcherrytomater

1håndfullfrisk basilikum (til servering)

Fremgangsmetode

Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett vann og olje. Elt deigen i kjøkkenmaskin (på medium hastighet) i ca. 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt. La deigen heve til dobbel størrelse.
Lag kjøttsausen: Brun løk, hvitløk og basilikum. Tilsett tomatpuré og la det frese i noen minutter mens du rører. Tilsett deretter kjøttdeigen, stek til den er brunet.
Tilsett hakket tomat og vann, la putre i ca. 10 minutter til det tykner. La den gjerne stå lengre om du har god tid.
Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på en bakepapirkledd langpanne. Fordel over kjøttsaus, ost og cherrytomater delt i to.
Stek pizzaen midt i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter, til osten er gylden. Pynt med frisk basilikum.
Server med salat og gjerne en god rømmedressing

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit