Til hovedinnhold
ost

Ovnsbakt brie med karamelliserte mandler

Ovnsbakt brie er enkel og deilig festmat, som passer like godt til forrett som til kveldskos. Servér den lun, med karamelliserte mandler og sprø baguette som gjestene kan dyppe i den smeltede osten.

Bakt brie med karamelliserte mandler, servert i rund ildfast form på trefjøl med ristet baguetteskiver, røde druer og epleskiver ved siden av.

10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

Ovnsbakt brie:

1stkbrie

4ss Änglamark Akasiehonning

2stilkerfrisk rosmarin

Karamelliserte mandler:

50gmandler

5ssÄnglamark Lønnesirup

Til servering:

1stkbaguette

1stkrødt eple

1pkrøde druer

1ssÄnglamark Extra Virgin Olivenolje

Fremgangsmetode

Karamelliserte mandler

Ha mandler og lønnesirup i en stekepanne, og varm opp til en seig masse.
Avkjøl de karamelliserte mandlene på en tallerken, og hakk opp før servering.

Ovnsbakt brie

Forvarm ovnen til 150 °C, varmluft.
Legg osten i en liten ildfast form og skjær et rutenett på toppen.
Ringle over honning. finhakk rosmarin og strø over osten.
Stek i ovnen til osten er smeltet, ca. 7–10 minutter.

Servering

Skjær baguetten i skiver, og stek skivene sprø i olivenolje.
Skyll eple og druer, og skjær eplet i skiver.
Ta osten ut av ovnen, og strø over karamelliserte mandler.
Servér med sprø baguetteskiver, røde druer og epleskiver.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!