40min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkgrønne epler
3 dlhvetemel
1 klypesalt
2 tssukker
100 gsmør
2 ssvann
Saus:
30 gsmør
2 og en halv dlbrunt sukker
1 sssirup
1 dlvann
Fremgangsmetode
Varm opp stekeovnen til 180 grader
Sikt hvetemel og salt i en bolle, tilsett sukker og kna inn smøret. Tilsett vannet, og kna det sammen til en myk deig. Tilsett mer smør om deigen blir tørr. Del deigen i 8 like emner
Skrell og del eplene i fire båter. Klem hvert deigemne rundt eplene og form det til en dumpling. Ha epledumplingene i en smurt ildfast form
Varm opp en kjele til middels høy varme. Tilsett smør, brunt sukker, vann og sirup. Rør slik at sukkeret blir oppløst, og kok opp.
Hell sausen over eplene og stek epledumplingene i 30-40 minutter, til dumplingene er gylne og fine.
Server med vaniljeis!
Dumplings med eple
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆