dessertpai
Enkel eplepai med butterdeig, rosiner og pisket rømme
Denne eplepaien er enklere å få til enn den ser ut som! Dessuten er den riktig så nydelig, og full av deilige høstsmaker!
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Eplepai:
250 gbutterdeig
5 stksyrlige epler
2 ssmelis
1 tskanel
Eplekokte rosiner:
en halv dleplejuice
1 ssvann
3 ssrosiner
Vaniljesøtet rømme:
1 stkvaniljestang
2 dlseterrømme
2 ssmelis
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 190 grader.
Kjevle ut butterdeigen og skjær ut en rund form. Legg butterdeigbunnen på et bakepapir på et stekebrett.
Hul ut kjernene og skjær eplene i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin.
Legg epleskivene lagvis i en ring på deigen. Begynn fra kanten og jobb deg innover.
Sikt melis og kanel over eplene.
Stek i ovnen i ca. 20 minutter, til eplene har fått gyllen farge.
Eplekokte rosiner
Ha eplejuice, vann og rosiner i en kasserolle og kok til all væsken er kokt inn.
Sett til side.
Vaniljesøtet rømme
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv.
Pisk rømmen stiv sammen med melis og vaniljefrø. Server ganske umiddelbart.
Servér eplepaien med eplekokte rosiner og pisket rømme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆