dessertpai
Eplepai med karamellsaus
Hva skjer når du smelter en pose karameller ned i en eplepai? Det blir ren magi! Denne eplepaien er så god at det er vanskelig å stoppe å spise.
45min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du til en usøtet paideig, ca. 27 cm:
130 gmykt smør
200 ghvetemel
2 ssvann
en halv tskanel
1 klypeflaksalt
Dette trenger du til eplefyll:
8 stkepler (Aroma, skåret i skiver)
4 sssmør
3 sssukker (evt. litt mer)
1 poseSmørbukk karameller
Fremgangsmetode
Lag paideigen: Kna sammen smør, hvetemel, vann, kanel og salt til en deig. Pakk den inn i plast og legg den kjølig i en time før du kjevler den tynt ut.
Kle en smurt paiform med deigen. Prikk små hull i deigen før du forsteker den i oppvarmet ovn på 190 grader i 15 minutter.
Eplefyll: Skrell eplene og fjern kjernene. Stek eplene i smør i noen minutter. Strø over 3-4 ss sukker. Ha eplebitene i paiformen.
Stikk smørbukk ned i eplefyllet. Sett i ovnen på 170 grader og stek i ca 30 minutter.
Avkjøl på rist og server lunken med vaniljeis eller pisket krem.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆