dessertpai

Eplepai med karamellsaus

Hva skjer når du smelter en pose karameller ned i en eplepai? Det blir ren magi! Her bruker vi en usøtet paideig, for å balansere det søte fyllet.

Eplepai med karamellsaus servert i hvit paiform på hvitt bord, med stripete kjøkkenhåndkle og messingfarget bestikk ved siden av. Mørk skål med pisket krem i bakgrunnen.

45min / 1t 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Usøtet paideig:

130gmykt smør

200ghvetemel

2ssvann

en halvtskanel

1klypeflaksalt

Eplefyll med karamell:

8stkepler (Aroma, skåret i skiver)

4sssmør

3sssukker (evt. litt mer)

1poseSmørbukk karameller

Fremgangsmetode

Denne oppskriften er nok til en paiform á 27 cm.

Paideig

Kna sammen smør, hvetemel, vann, kanel og salt til en deig. Pakk den inn i plast og legg den kjølig i en time før du kjevler den tynt ut.
Kle en smurt paiform med deigen. Prikk små hull i deigen før du forsteker den i oppvarmet ovn på 190 grader i 15 minutter.

Eplefyll med karamell

Skrell eplene og fjern kjernene. Stek eplene i smør i noen minutter. Strø over 3-4 ss sukker. Ha eplebitene i paiformen.
Stikk smørbukk ned i eplefyllet. Sett i ovnen på 170 grader og stek i ca 30 minutter.
Avkjøl på rist og server lunken med vaniljeis eller pisket krem.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit