dessertpai
Gresskarpai med høstkrydder
Gresskarpai med høstkrydder er et must på amerikanske middagsbord til høsttakkefesten, altså Thanksgiving, og serveres gjerne med pisket krem eller iskrem.

40min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du:
200ghvetemel
150gsmør
2ssvann
Fyll:
2stkegg
1 og en halvdlsukker
3sssmør (smeltet)
6sshvetemel
en halvtsbakepulver
en halvtssalt
1tskanel (malt)
en halvtsallehånde (malt)
en halvtsingefær (malt)
en halvtsmuskat
400ggresskarpuré (kokt og most gresskar)
1boksVikingmelk
2tsvaniljesukker
Fremgangsmetode
Ha ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin, og kjør det raskt sammen til en fast deig. Pakk deigen i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i 30 min
Kjevl eller trykk deigen ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og forstek bunnen ved 220 °C i ca. 10 min.
Pisk sammen egg, sukker og smør i en bolle, og tilsett mel, bakepulver, salt og krydder. Rør inn gresskarpuré, melk og vaniljesukker, og ha fyllet i bunnen. Stek paien nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min eller til fyllet kjennes fast ut.
Servér med iskrem eller pisket krem, og gjerne en god karamellsaus.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆