dessertpai

Plommeclafoutis

Clafoutis er en fransk ovnspannekake som er enkel å lage og som kan fylles med all slags frukt og bær. Her har vi brukt høstens søte, saftige plommer. Servér desserten lun, gjerne med favorittisen ved siden av.

Plommeclafoutis i firkantet støpejernspanne på mørk grå bakgrunn med burgunder duk, servert med iskrem og ferske plommer ved siden av. Tekanne i metall står på siden.

35min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

500gplommer

50ghvetemel

50gsukker

50gkokosmasse

1stkvaniljestang (frøene fra)

3dlfløte

3stkegg

1tssmør (til smøring av form)

Til servering:

Krokan-is (eller annen iskrem)

Fremgangsmetode

Varm ovnen til 180 °C.
Smør en ildfast form.
Del plommer i biter og fordel dem i formen.
Bland resten av ingrediensene og hell røren over plommene.
Stek i 30 – 35 min.
Server desserten lun med iskrem til.

Tips

Clafoutis er en fransk ovnspannekake som er veldig enkel å lage. Den lages gjerne med kirsebær, men bruk det du har av frukt og bær, som pære, eple eller en blanding av sommerbær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit