dessertpai
Rabarbrapai med jordbær
Rabarbra er aller best akkurat nå. Men med ekle triks kan du lage rabarbrapai med jordbær helt til høsten.
35min / 1t 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du til en form på 26 cm:
500 gjordbær (delt i to)
8 dlrabarbra (skåret i 1-2 cm store biter)
2 dlbrunt sukker
en halv dlmaisenna
en halv tskanel
en fjerdedel tssalt
Paideig:
500 ghvetemel
200 gkaldt smør
100 gmelis
1 stkegg
Fremgangsmetode
Oppskriften gir en pai i en 26 cm form.
Bland alle ingrediensene til fyllet og la dette stå og vente mens du lager paideigen.
Bland mel og melis i en bakebolle. Kutt smøret i terninger og smuldre det i melblandingen. Bruk gjerne hendene. Ha i egget og jobb deigen jevn.
La deigen hvile i kjøleskapet minst en time.
Kjevle deigen og kle en smurt paiform med deigen. Spar noe av deigen til toppingen. Bruk en gaffel til å prikke deigen. Forstek paibunnen ved 200 grader i 15 minutter.
Ha i fyllet i paibunnen. Bruk små former og trykk ut blomster eller andre former du liker og fordel over fyllet.
Stek videre i ca. 20 minutter.
Denne paien smaker supergodt med vaniljekesam, vaniljeis eller vaniljesaus. Litt sitronmelisse smaker også godt til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆