dessertpai
Små terter med sommerbær
Fyll små terter av mørdeig med deilig vaniljekrem og masse friske sommerbær, gjerne en blanding av bringebær, jordbær og rips eller de bærene du liker best.
30min / 1min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Mørdeig:
125 gsmør
100 gmelis
250 gmel
1 stkegg
Fyll:
4 dlvaniljekrem
5 dlsommerbær
Fremgangsmetode
Mørdeig
Elt alle ingrediensene sammen til en deig. Pakk inn deigen, og sett kjølig i minst 30 minutter.
Kjevle ut deigen og kle 6 små terteformer (ca. 10 cm i diameter) med mørdeigen, eller bruk 1 stor terteform (22–26 cm).
Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll med tørkede erter eller paikuler i keramikk. Dette gjør du så deigen ikke skal blåse opp under steking.
Forstek bunnene ved 180 °C i 15 minutter. Fjern ertene (du trenger ikke å kaste dem) og stek bunnene videre i ca. 5 minutter. Avkjøl.
Fyll
Fyll tertene med vaniljekrem og topp med masse bær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆