dessertpai

Små terter med sommerbær

Fyll små terter av mørdeig med deilig vaniljekrem og masse friske sommerbær, gjerne en blanding av bringebær, jordbær og rips eller de bærene du liker best.

Små terter med sommerbær i forskjellige farger og fasonger, servert på hvitt kakefat på hvitt trebord. Hvit skål med rips ved siden av.

30min / 1min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Mørdeig:

125gsmør

100gmelis

250gmel

1stkegg

Fyll:

4dlvaniljekrem

5dlsommerbær

Fremgangsmetode

Mørdeig

Elt alle ingrediensene sammen til en deig. Pakk inn deigen, og sett kjølig i minst 30 minutter.
Kjevle ut deigen og kle 6 små terteformer (ca. 10 cm i diameter) med mørdeigen, eller bruk 1 stor terteform (22–26 cm).
Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll med tørkede erter eller paikuler i keramikk. Dette gjør du så deigen ikke skal blåse opp under steking.
Forstek bunnene ved 180 °C i 15 minutter. Fjern ertene (du trenger ikke å kaste dem) og stek bunnene videre i ca. 5 minutter. Avkjøl.

Fyll

Fyll tertene med vaniljekrem og topp med masse bær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit