dessertpai
Smuldrepai med blåbær
Blåbær er ren medisin – ikke på boks, men på tue! Plukk dem selv eller kjøp dem i butikken, og du har velsmakende vitaminbomber som blant annet kan brukes til herlig smuldrepai.
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
300 gblåbær
30 gsukker
Smuldredeig:
100 gromtemperert smør
100 gsukker
100 ghvetemel
50 glettkokte havregryn
Fremgangsmetode
Skjær smøret i terninger og bland det sammen de tørre ingrediensene.
Bruk fingrene og kna det sammen. Husk at du ikke skal lage en glatt deig, smøret kan gjerne ligge litt i klumper.
Knus bærene lett, og smak til med sukker.
Legg bærene i en ildfast form, ca. 20-24 cm, og fordel smuldredeigen oppå.
Stek i 20-30 minutter på 200 grader, til smuldredeigen på toppen er gylden.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆