pannekaker
Gratinerte pannekaker med kylling og sopp
Pannekaker er favorittrett nummer én hos veldig mange. Men kan man bare spise pannekaker med blåbærsyltetøy eller bacon? Absolutt ikke.
30min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Gratinerte pannekaker med kylling og sopp:
2 og en halv dlhvetemel
3 dlmelk
2 stkegg
20 gsmeltet smør
1 klypesalt
Dette trenger du til fyllet:
2 ssolivenolje
1 stkliten løk (finhakket)
150 gsjampinjong (skåret i skiver)
1 ssmaisenna
2 dlkremfløte
1 dlkyllingkraft
2 stkkyllingbryst (skåret i tynne strimler)
1 posebabyspinat
2 ssfinhakket timian
1 klypesalt og pepper (etter smak)
1 dlrevet parmesan ( eller annen ost med smak)
Fremgangsmetode
Bland sammen ingrediensene til pannekakene og la dem svelle cirka en halvtime.
Stek tynne pannekaker og legg dem på et fat.
Stek løken og sjampinjongene. Tilsett kyllingstrimlene. Salt og pepre.
Tilsett timian, spinat og kyllingkraft. Så tilsetter du fløten. La dette småkoke noen minutter. Tilsett maisenna for å tykne.
Legg en og en pannekake i en ildfast form. Fordel fyllet i en tykk stripe på midten av hver pannekake, og rull dem sammen til tykke ruller. Legg pannekakerullene tett i tett i formen med skjøten ned.
Dryss ost over og sett i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.
Server sammen med en enkel tomatsalat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆