Til hovedinnhold
pannekaker

Grove pannekaker med rotgrønnsaker

Vi elsker pannekaker! Mat i kule farger liver opp hverdagsmiddagen, særlig når de er laget av naturlig fargesterke rotgrønnsaker.

Grove pannekaker med rotgrønnsaker

1t 30min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til ca. 4 røde pannekaker:

3stkrødbeter

250ghvetemel

1tsbakepulver

1klypesalt

1dlmelk

2stkstore egg

1knivspissnyrevet muskatnøtt

1ssolje til steking

Dette trenger du til ca. 4 oransje pannekaker:

1stksøtpotet (stor)

250ghvetemel

1tsbakepulver

1klypesalt

1dlmelk

2stkstore egg

1knivspissrevet muskatnøtt

1ssolje til steking

Dette trenger du til ca. 4 hvite pannekaker:

en halvstksellerirot

250ghvetemel

1tsbakepulver

1klypesalt

1dlmelk

2stkstore egg

1knivspissrevet muskatnøtt

1ssolje til steking

Dette trenger du til tilbehør:

1pkbacon

8stksjampinjonger

1stkstor løk

1klypesalt og pepper

1stilktimian

en halvposespinatblader

Dette trenger du til kryddersmør:

100gromtemperert smør

1feddhvitløk

1tsfinrevet sitronskall (gjerne økologisk)

1tssitronsaft

2tsfinhakket timian

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Rotgrønnsakene: Pakk disse i folie og bak i ovnen til de er myke. Avkjøl og mos til fin puré. Rotgrønnsakene oppbevares adskilt i hver sin beholder.
Lag pannekakene: Lag en røre for hver farge. Bland alle ingrediensene og la røren svelle i cirka en halv time.
Stek pannekakene i litt olje eller smør.
Stek sopp, løk og bacon i en panne. Tilsett timian, salt og pepper for smak.
Kryddersmør: Bland ingrediensene og sett kjølig til bruk.
Server pannekaker med kryddersmør og stekt bacon, spinat, løk og sopp.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn